Lokal jente vant det første løpet

Benedicte Andreassen (19) jubler etter at hun vant det første løpet på Nye Bodø Travbane.

Vinneren av dagens første løp Benedicte Andreassen

Vinneren av dagens første løp Benedicte Andreassen og hesten Center Min

Foto: Kristine Hellem Aanstad

I dag gikk startskuddet for åpningen av Nye Bodø Travbane på Bestemorenga. I strålende sol og varmt vær hadde rundt tusen mennesker møtt for å se på og å spille på hestene i V5- og totoløpet.

Lokal første vinner

Vinneren av det første offisielle løpet i dag ble 19 år gamle Benedicte Andreassen fra Tverlandet utenfor Bodø.

– Det føles supert, jeg har ikke ord for å beskrive hvor artig dette er, sier Andreassen.

Hesten som vant het Center Min og er en fire år gammel hest. Dette løpet var hans første start noensinne.

– Jeg viste at han var god, men ikke at det skulle klare å holde til seier. Jeg hadde håpet at vi kunne komme på en av de øverste plasseringene, men det var egentlig bare en drøm. Så at vi faktisk vant er bare helt fantastisk. Jeg må og få gi ære til Dag- Sveinung Dahlen som kjørte han i dag. Det var hans første løp med Center, så jeg er imponert over innsatsen, forteller Andreassen.

Stolt

Styreleder i Nye Bodø Travbane Pål Skjegstad

Styreleder i Nye Bodø Travbane Pål Skjegstad

Foto: Kristine Hellem Aanstad

Styreleder i Nye Bodø Travbane Pål Skjegstad er stolt over at det var ei lokal jente som vant det første rittet.

– Benedicte er ei kjempeflink jente og at hun vant i dag viser jo bare at det er mye lokalt talent i området. Jeg synes hun virkelig fortjente det.

Skjegstad er godt fornøyd med åpningsdagen og den nye travbanen.

– Den nye banen har alt å si for miljøet i Nord-Norge. Det er mange mil fra Mosjøen til Kirkenes, så det blir tungt for hester å kjøre lange avstander hver eneste løpshelg. Så dette er nødvendig slik at vi kan få en utvikling av hesteholdet i Nord-Norge, sier Skjegstad.

Helt ny bane

Nye Bodø Travbane

I dag gikk det totalt åtte løp på den nye travbanen i Bodø

Foto: Kristine Hellem Aanstad

Den nye banen er snudd 45 grader slik at begge svingene ligger på fast grunn. Hele ovalen er bygd på nytt med steinfylling og har en topp moderne profil. Banen er bygd etter samme prinsipp som Norges hovedbane på Bjerke. Travbanen måler nå 1000 meter i forhold til den gamle som var 800 meter. I tillegg har svingene på banen 14 prosent helling som skåner hestene for slitasje og i tillegg gir dem mer fart.

– Så man kan vel si at dette er en soleklar rekordbane i Norge, forteller styreleder Skjegstad.

Det er blitt investert nærmere 30 millioner kroner i det som Skjegstad kaller den mest moderne banen i Norge.

Tre runder til i år

Nye Bodø Travbane var i dag hovedbanen for totalisatorspill på hest i Norge. Det gikk totalt åtte løp, hvor fem av dem var totalisatorløp.

– I dag tror jeg vi blir å ha en omsetning på godt over en million, og det må vi si oss fornøyd med, sier Skjegstad.

Neste gang det holdes slike løp blir 31. juli når landsskytterstevnet er i Bodø. I tillegg blir det holdt to til runder i løpet av året.

Høytidelig åpning

Varaordfører i Bodø Kirsten Hasvoll og Styreleder i DNT Atle Larsen klipper snoren

Varaordfører i Bodø Kirsten Hasvoll og Styreleder i DNT Atle Larsen klipper snoren

Foto: Kristine Hellem Aanstad

Det var styreleder i Det Norske Travselskap Atle Larsen og varaordfører i Bodø Kirsten Hasvoll som fikk æren av å klippe snoren og offisielt åpne travbanen.

– Dette har vært en veldig artig og flott dag. Det er veldig moro når slike aktiviteter kommer på plass. Og dette er jo ikke bare for skøy, med dette anlegget kommer det flere nye arbeidsplasser som er kjempe bra, sier Hassvoll.

Styreleder i DNT, Atle Larsen mener at den nye travbanen i Bodø har mulighet for å bli en av de beste banene i hele Norge.

– Jeg vil gi honnør til Bodø Travlag og andre som har stått bak og lagt ned sjel og mange timer for å få anlegget til å bli så bra som det har blitt i dag. Jeg tror at dette kommer til å bli en av de beste og raskeste banene i landet, forteller Larsen og smiler fornøyd.