Hopp til innhold

Laksefisket er i gang

Nå er en av de store lakseelvene åpnet for fullt. – Så langt ser det veldig lyst ut.

Natt til lørdag åpnet Beiarelva for laksefiske, og de fleste av grunneierne har solgt alle fiskekortene sine. Ni laks er allerede meldt inn til fiskebørsen.

– Gjennomsnittsvekta på de fiskene som er tatt er sju kilo, så det ser ut til at det er veldig stor og fin laks i elva i år, sier leder i samarbeidsordningen i Beiarn, Bror Hemminghytt.

Ifølge Hemminghytt ligger laksefisket godt an i år i forhold til i fjor.

– Elva er mye finere enn i fjor, det er fint vær og det ser ut som at det blir stor oppgang på laks i år.

Fin fangst

Per Erik Kristensen med de tre laksene som ble tatt på Os i åpningstimen.

Foto: Lars-Petter Kalkenberg

Utsettingspåbud

I år er det en endring i kvotebestemmelsene på laks. I fjor var kvoten på fem laks, mens i år er den satt til tre laks. I tillegg til at kvoten er strammet inn, er det kun tillatt å ta en hunnlaks. De andre to må være hannlaks.

Hvis noen er uheldig å må avlive en ekstra hunnlaks skal det straks gis beskjed til kortselgeren og laksen skal deretter bringes til kortselger eller til angitt sted. Fiskeren får ikke beholde hunnlaksen som ikke er tatt i henhold til kvoten, står det på Beiarelva sin egen hjemmeside.

– Vi har et utsettingspåbud på hunnlaks og derfor kan bare én av de tre laksene være hunnlaks. Hvis noen har fisket opp flere hunnlakser, så beslaglegger vi den, sier Hemminghytt.

– Vi skal ha en midtveisevaluering 10. juli, der vi rapporterer til fylkesmannen, slik at vi ser hvordan vi ligger an i forhold til i fjor. Akkurat nå ligger vi godt an, avslutter han.