Hopp til innhold

Åpner uferdig tunnel på grunn av steinras

E6 er stengt sør for Leirviktunnelen i Narvik på grunn av et steinras. Nå har Statens vegvesen valgt å åpne en tunnel som i utgangspunktet ikke er klar før til høsten slik at trafikantene kommer frem.

Ras E6

Steinraset er ikke det største Statens vegvesen har sett, men de frykter flere ras kan skje i området. På grunn av rasfaren vil ikke veien bli åpnet igjen med det første.

Foto: Statens Vegvesen

E6 er stengt sør for Leirviktunnelen i Narvik mellom Narvik og Bjerkvik på grunn av et steinras. Statens vegvesen er på stedet for å vurdere om veien skal åpnes igjen, eller om det er for farlig for trafikk å passere der.

– Vi har åpnet Trældalstunnelen, som ikke er ferdig før til høsten, for å ha en midlertidig løsning for trafikantene, forteller avdelingsdirektør Geir Jørgensen.

Geolog på stedet

Området er i følge Statens vegvesen svært utsatt for steinras, og dette er grunnen til at Trældalstunnelen skal bli den nye veien fra Narvik til Bjerkvik til høsten. Selv om steinmassene vil være enkle å rydde vekk, er Statens vegvesen usikre på om de kan åpne veien med det første.

– Vi har fagfolk og geologer på stedet for å vurdere om det er trygt å åpne veien igjen, forteller Jørgensen.

Leirviktunnellen

Foreløpig er det uklart hvor lenge veien kommer til å være stengt.

– Vi gjør hva vi kan, men vet ikke enda når trafikantene kan få passere, sier Jørgensen.

Midlertidig løsning

Statens vegvesen har undersøkt om Trældalstunnelen kan brukes som et alternativ. Nå har de åpnet for ledebil som fører trafikantene gjennom den uferdige tunnelen.

– Vi har valgt å la bilene følge en ledebil gjennom den uferdige tunnelen, da vi ikke vet hvor lenge veien bør være stengt.

Veien åpner ikke i løpet av kvelden, men trafikken vil fortsette å bli ledet gjennom tunnelen. Statens Vegvesen vil ta en ny vurdering i morgen på om veien skal åpnes.