NRK Meny

Ap raser i Vefsn, men får beholde ordføreren

Å innføre bomveier straffer seg for Arbeiderpartiet i Vefsn. Ordfører Jann-Arne Løvdahl får likevel fortsette som ordfører i fire nye år.

Vefsn-ordfører Jann-Arne Løvdahl

Arbeiderpartiet har gått tilbake med neste ti prosent fra kommunevalget 2011. Men med en oppslutning på 34 prosent får Jann-Arne Løvdahl likevel fire nye år med ordførerkjedet.

Foto: Bjørn Tore Pedersen / NRK

Artikkelen er mer enn ett år gammel.

Valglogo

Arbeiderpartiet har gått tilbake med neste ti prosent fra kommunevalget 2011. Men med en oppslutning på 34 prosent får Jann-Arne Løvdahl likevel fire nye år med ordførerkjedet. Årsaken er at den rødgrønne koalisjonen som har styrt kommunen i fire år får til sammen 17 representanter i kommunestyret.

Mange bompengemotstandere

– Den kraftige tilbakegangen er forholdsvis enkel å forklare. Den viktigste er nok innførselen av bomvei på fylkesvei 78. Det har banet vei for den nykommeren Vefsn Tverrpolitiske Parti, som nå ser ut til å ende opp tre representanter, sier ordføreren til NRK.

Høyre går fram

Arbeiderpartiet har også mistet velgere til Høyre, som med 16,1 prosent er det nest største partiet i Vefsn.

– Det har vært mye pes fra Høyre som har ropt på forandring.

Løvdahl har gått til valg med lovnad om å ta Vefsn videre.

– Slik det ser ut fortsetter dagens koalisjon. Men vi skal møtes rundt bordet, og ta det derfra, sier ordføreren til NRK.

Video

Distriktsnyheter fra Nordland. TV
Nyhetsreportasje fra NRK.
Hver dag havner store mengder med dårlig renset kloakk rett ut i fjordene våre. En rekke store norske kommuner bryter nemlig rensekravene viser NRKs kartlegging.