Ap holder stand som største parti i Bodø: – Stor lettelse

Arbeiderpartiet mister et mandat, men er fortsatt største parti i Bodø. – Vi har allerede avtalt møter, sier ordfører Ida Pinnerød.

Jublende Ida Pinnerød i Bodø Ap

JUBLER: Ida Pinnerød, ordfører i Bodø for Ap.

Foto: Tom Melby / Avisa Nordland

Avisa Nordland: Arbeiderpartiet vant valget i Bodø med en oppslutning på 27,3 prosent. Høyre gikk kraftig tilbake og endte til slutt på 25,8 prosent.

Bare rundt 400 stemmer skilte de to partiene. Marginene er så små at også fintellinga av stemmene kan komme til å avgjøre ordførervalget, sier politisk kommentator Eivind Undrum Jacobsen i NRK.

Arbeiderpartiet gjør sitt dårligste resultat i Bodø siden krigen – men mange følte nok at forutsetningene tatt i betrakting, så var valgresultatet for en seier å regne.

Partiet mister ett mandat i fylkeshovedstaden.

– Jeg hadde sagt til mine nærmeste at 25 prosent ville være bra i den situasjonen vi er i. Når vi da lander 27 prosent, så er vi solid over, sier Bodø-ordfører Ida Pinnerød.

Har avtalt møter

Nå venter forhandlinger med flere andre parti, men sjansene for at Ida Pinnerød får fortsette som Bodøs ordfører er utvilsomt styrket sett i forhold til siste meningsmålinger.

– Vi går i gang på ordinært vis, og har allerede avtalt møter.

– Med hvem da?

– Det vil jeg ikke gå inn på nå. Men vi håper å kunne lande et styringsdyktig flertall i Bodø framover, sier ordføreren.

Men andrekandidat Morten Melå letter litt på sløret om samtalene som venter:

– Vi skal snakke med Sp, SV og MDG så klart. Og så får vi se hvem andre.

Mister tre mandater

Høyre mister tre mandater i bystyret.

Høyres ordførerkandidat Lars Vestnes kommenterer utfallet slik:

– Det står 17–17 på de avklarte blokkene, altså uten MDG og Rødt. Nå skal vi snakke med de andre partiene. Vi har ikke gitt opp.

– Hvem skal dere snakke med først?

– Det vil jeg ikke si. Nå skal vi møtes i morgen og så skal vi invitere til samtaler. Hvem som er den første, vil jeg ikke svare på.

– Dere har mistet tre mandater. Hva har gått galt?

– At vi har mistet tre mandater, er vi jo ikke fornøyd med. Hva som har gått galt er ikke godt å si. Vi var forberedt på å kanskje miste ett, men ikke tre. Det er vi skuffet over, og ikke minst da med tanke på senior-Høyre og Unge Høyre som har gjort en formidabel innsats.

Lars Vestnes

IKKE GITT OPP: Lars Vestnes, Høyres ordførerkandidat i Bodø.

Foto: Bjørn Erik Olsen / Avisa Nordland