Hopp til innhold

Forsvarer: – Forvaringsdom er for strengt

Bodø-mannen (36) ble dømt til sju års forvaring, med ei minstetid på fire år i fengsel for seksuelle overgrep mot 11 gutter. Mannen mente forvaringsdommen var for streng, og nå er saken oppe i Hålogaland lagmannsrett.

Overgrepssaken i Bodø

UTGA SEG FOR Å VÆRE JENTE: 36-åringen brukte dette bildet og nicket 'cillepia15' for å komme i kontakt med unge gutter på nettet.

Foto: NRK

Den overgrepsdømte mannen anket dommen fordi han mener en tidsbestemt fengselsstraff er det riktige.

– Salten tingrett tar feil. Vilkårene for forvaring er ikke til stede, sier forsvareren til 36-åringen, Nils Aga til Avisa Nordland.

Forgrep seg på 11 gutter

I Salten tingrett erklærte 36-åringen seg skyldig på alle punkter i den alvorlige tiltalen, som omfattet overgrep mot 11 barn mellom 8 og 16 år. De to groveste tiltalepunktene omfatter seksuell omgang.

Overgrepene skal ha skjedd over en periode på tolv år, og mannen skal ha brukt sosiale medier for å komme i kontakt med guttene.

– Alvorlige overgrep krever sanksjoner

Tirsdag startet ankesaken på tinghuset i Tromsø. Statsadvokat Geir Fornebo sier til Avisa Nordland at de ikke kan basere seg på at en lengre fengselsdom vil avholde 36-åringen fra å begå nye overgrep.

– Han har begått alvorlige overgrep mot unge gutter over lang tid, 12 år. Uten en forvaringsdom har samfunnet ingen muligheter til sanksjoner. Og det kan stilles spørsmålstegn ved om en mann som har fått diagnosen pedofil og selv erkjenner det, lar seg behandle, sier statsadvokaten til avisa.

Bodø-mannen har ikke anket skyldspørsmålet eller erstatningsbeløpet på over 500 000 kroner. Men bistandsadvokatene har anket deler av ertsattningsutmålinga. Det er satt av tre dager til ankesaka.