Hopp til innhold

Anette får hoppe først i Kollen

Får æren av å hoppe først i Holmenkollen.

Anette Sagen på podiumet etter bronseplassen

FÅR HOPPE: Anette Sagen får det ærefulle oppdraget med å innvie den nye Holmenkollenbakken.

Foto: LEONHARD FOEGER / REUTERS

– Det føles veldig, veldig bra, sier Anette Sagen, som for tiden er i Japan hvor hun har deltatt i Kontinentalrenn (COC), hvor hun ble nummer to.

Onsdag får hun det ærefulle oppdraget å innvie den nye Holmenkollenbakken.
Dermed blir det en kvinne som blir den første offisielle hopperen i den nye Holmenkollbakken onsdag kveld. Sagen tror at dette kommer til å bli et svært viktig signal til resten av verden.

– Jeg tror det betyr ganske mye, man gir jo et signal til utlandet om at vi satser på jentehopp, og at vi er fullt ut akspetert som en del av vår sport, sier hun.

Fornøyd hoppsjef

Hoppsjef Clas Brede Bråthen er svært fornøyd med valget.

– Dette var et riktig valg. Hun er ikke bare en utmerket hopper, men hun har også utmerket seg i kampen for kvinnelige hoppere, sa han etter offentliggjøringen.

Folkets avgjørelse

Folkets stemme var tungtveiende da Oslo kommune skulle bestemme hvem som skulle få åpne den nye «kollen», og Sagen har hele tiden vært et hett navn.

Og facebook-gruppa « La Anette Sagen innvie Nye Holmenkollen! » fått over 42 614 medlemmer, noe som viser at det har vært et stort engasjementet blant folket i Norge for hvem som skulle få innvie et av Norges største nasjonalmonument.

En av moderatorene for gruppa, Frode Rustøy er svært fornøyd med nyheten om at de kanskje har vært med å påvirke Oslo kommune til å velge sagen.

– Det viktigste er at Anette Sagen innvier på vegne av alle kvinnene som har slitt i hoppbakken i 150 år, slik opplever jeg det. Men juryen sier at hun er valgt fordi hun er en kvalifisert hopper, og det er vikitg å merke seg , for hun er først og fremst valgt fordi hun er en hopper og ikke en kvinne, sier Rustøy.

Også politisk redaktør i Dagbladet, Marie Simonsen, har tatt til ordet for at Vefsningen skulle få hoppe i Holmenkollen. I lørdagens avis argumenterte hun om at Sagen burde få hoppe, som et symbolsk hopp inn i framtida.

Folkefest

Oslo kommune skriver på sine hjemmesider at de satser på at det blir en real folkefest og de oppfordrer folk til å ta med flagg, slik at «Kollenstemningen »er på plass i det nye anlegget.

Til sammen skal 20 utvalgte hoppere være med på å sørge for den første folkefesten i den nye Holmenkollbakken.

– Vi håper dette blir en flott og høytidelig åpning av det nye Holmenkollen anlegget og oppfordrer alle som vil ta verdens mest moderne skianlegg i nærmere øyesyn, om å møte opp 3. mars, sier ordfører Fabian Stang på kommunens hjemmesider .

«Å hoppe etter Sagen»

Anette Sagen sier hun er litt nervøs før hoppet, men at hun satser på at det blir et langt hopp.

– Det hadde vært fint om jeg kunne hoppe veldig langt, men det kommer jo an på vindforholdene, om det er bra fart også videre. Men jeg regner med at alle har lyst til at førstehoppet skal bli langt, så jeg håper det gir meg toppfart, avslutter Sagen.

Og hopprennet begynner kl 19.30 på onsdag, og du kan se hele rennet direkte på NRK.no.

Video nsps_upload_2009_7_18_18_27_23_954.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

SE NYE HOLMENKOLLEN TA FORM: Et døgn på 40 sekund - se hvordan nye Holmenkollen utvikler seg.

Gratulér Anette Sagen her: