NRK Meny
Normal

– Gi oss ekteskapet tilbake

Nordlands yngste stortingskandidat vil kjempe for å styrke de kristne verdiene i samfunnet. – Vi må bevare Guds skaperverk, sier 18-åringen.

Logo Kristent samlingsparti

Kristent Samlingsparti håper å få inn sin kandidat fra Nordland

Andreas Nisja fra Andøy er Kristent Samlingspartis toppkandidat i Nordland. Olje- og gassvirksomhet rett utenfor kysten der han bor, er han sterkt mot.

– Vi vil si nei til oljeboring dersom det skader fisken. Og vi vil bevare Guds skaperverk, og sikre en av de største inntektskildene til Nord-Norge, nemlig fiskeriene, sier Nisja.

Bevare distriktene

– Jeg vil kjempe for å bevare bygde- og lokalsamfunn, og å bevare skolene i distriktene. Vi støtter privatskoler og gir støtte til å drive kristne skoler. I motsetning til de rødgrønne vil vi gi folk valgfrihet og alternativer, sier partiets toppkandidat.

De kristne verdiene står sterkt hos Andøyværingen. Hans grunnsyn var avgjørende for at Kristent Samlingsparti ble hans politiske parti.

– Det er viktig for meg at det er et kristent parti som vil ha kristendommen tilbake i skole og samfunnet generelt, og stoppe islamiseringen av samfunnet. Dessuten vil vi ha ekteskapet mellom mann og kvinne tilbake. Det er det som er naturlig og det beste for samfunnet

Partiet vil også gjenoppta abortdebatten. Det vil Kristent Samlingsparti forby, fordi partiet ser på abort som drap av et annet menneske.

Hvilken sak er den viktigste for deg å kjempe for de neste fire årene, Andreas Nisja?

– Det blir å føre Norge tilbake til Gud og stanse denne grusomme avkristningen av samfunnet som holder på å ta helt av, sier han.

Kristent samlingsparti er åpen for samarbeid med de fleste partiene, men tror det kan bli vanskelig å samarbeide med Sv i politiske saker.

Ved forrige stortingsvalg fikk Kristent Samlingsparti (KSP) 0,1 prosent oppslutning (3911 stemmer totalt).