Hopp til innhold

André valgte Glimt

Den ettertraktede midtbanespilleren André Hanssen vraker Tromsø, og velger å spille for Bodø/Glimt.

André Hanssen

André Hanssen vender tilbake til Glimt.

Foto: VINCENT JANNINK / AFP

Hanssen har vært i dialog med både Tromsø og Bodø/Glimt, men valgte til slutt Glimt. Hanssen vil skrive under en kontrakt med Glimt en av de nærmeste dagene.

- Jeg bestemte med i midten av forrige uke. Nå håper jeg å bli spilleklar allerede til helga, sier Hanssen til NRK.

Hanssen har vært ønsket av flere klubber, blant annet Tromsø, og innrømmer at grublet litt før han traff sin avgjørelse.

- Tromsø var veldig fristende, med europacup og bra spill i serien. De har spennende ting på gang. Men akkurat nå var det andre ting som ble avgjørende. Samtidig har jeg lyst til å bidra til at Glimt berger plassen, sier Hanssen.

- Bedre kunstgress i Bodø

Hanssen har vært igjennom et skademareritt i Nederland, og en kneskade har holdt ham på sidelinja i ett og et halvt år. 28-åringen har trent med både Glimt og Tromsø, og noe av det som ble avgjørende var underlaget på de to lagenes hjemmebane.

- Banen er viktig, og den er bedre i Bodø. Det er ikke noe å legge skjul på det. Jeg har vært skadet i lang tid og trenger å være trygg på underlaget. I tillegg kjenner jeg byen, spillesystemet og er trygg på omgivelsene. Jeg trenger å komme i gang og trene og spille raskt, sier han.

Hanssen har også spilt i Bodø/Glimt tidligere, noe som bidro til at han ønsket seg tilbake til klubben. Hanssen kom til Glimt fra Skjervøy i 1999, og spilte 141 kamper for klubben, fram til han gikk til nederlandske Heerenveen i 2004.

Fornøyd Glimt-trener

Bodø/Glimt-trener Kåre Ingebrigsen var i Beiarn på laksefiske med noen av Glimt-gutta, da han mottak beskjeden fra NRK om at Andre Hansen valgte Bodø/Glimt.

- Dette er svært gledelige nyheter. Det er fortsatt et par småting som gjenstår før alt er i boks, men dette regner vi med går i orden i løpet av mårradagen. Andrè Hansen er en spiller som kjenner oss godt, han kjenner spillesystemet vårt og har mye rutine etter flere år i nederlandsk toppfotball.

Men til tross for lovord kan ikke Ingebrigtsen love skjervøy-gutten plass i startoppstillingen mot Rosenborg til helga.

- Vi må gi Andre litt tid. Det er for tidlig å si sikkert om han starter eller ikke.

Hanssen selv tror han blir klar til neste Glimt-kamp, men innrømmer at han ikke er helt i kampform enda.

- Nå har jeg vært her og trent i ganske lang tid, og regner med å være spilleklar til helga. Men det er lenge siden jeg har spilt kamp, så jeg trenger kamptrening, sier Hanssen.