Amerikansk fjellturist funnet omkommet i Lofoten

Den savnede amerikanske 21-åringen er funnet omkommet i Lofoten.

Sea King henter den omkomne opp

Sea King henter den omkomne opp.

Foto: TOMMY JOHANSEN

Han ble funnet omkommet av letemannskapene på sørsiden av Reinebringen klokken 11.10 søndag formiddag. Vedkommende ble bekreftet død på stedet, og er i ettertid fraktet ned med helikopter til Leknes, sier operasjonsleder Kåre Munkvold i Midtre Hålogaland politidistrikt.

Politi og letemannskaper har søkt etter den savnede i området siden fredag. I går ble den planlagte leteaksjonen i området utsatt på grunn av dårlige værforhold.

– Mye tyder på at skadene er relatert til fall.

Krevende område

NRK har tidligere skrevet sak om Reinebringen – et av de mest populære turmålene i Lofoten, samtidig som det også er blant de farligste. Moskenes turistinformasjon har tidligere advart mot turen.

Munkvold vil på sin side ikke fraråde folk å gå tur i området, men mener det er viktig å ta forholdsregler generelt ved turer i fjellet.

– Spesielt når det regner kan det være glatt, og man bør derfor hele tiden ta forholdene i betraktning når man skal legge ut på tur.

Laster kart, vennligst vent...

Meldt savnet

Den 21 år gamle mannen tok ferge fra Bodø til Moskenes 15. oktober, med planlagt retur 20. oktober, og hadde siste kontakt med foreldrene 18. oktober.

Det var en studiekamerat av 21-åringen som meldte ham savnet, da han ikke møtte opp til studiene slik han skulle.

– Han skulle til Lofoten for å gå tur. Utover det har vi ingen teorier om hva som har skjedd, sa operasjonsleder Karl Erik Thomassen på fredag.