NRK Meny
Normal

Fem personer skadet i trafikkulykke

Fem personer ble skadet i en trafikkulykke mellom et vogntog og en personbil på E10 ved Bjørkliden i Sverige rundt klokka halv åtte i morges.

Trafikkulykke på E10 ved Bjørkliden

Føreren av personbilen er fraktet med ambulanse til sykehuset i Narvik.

Foto: Hans Sternlund / SVT

To menn på 37 og 47 ble fraktet til henholdsvis Kiruna sykehus, med lettere skader. En 45-årig mann ble fraktet til Gällivare sykehus, hvor han nå får behandling. Han skal ikke være alvorlig skadd.

– En mann i 50-årene ble sendt til sykehuset i Narvik, han er fortsatt til undersøkelse men er trolig ikke alvorlig skadet, opplyser pressevakt ved UNN, Per-Christian Johansen.

Fredag morgen kolliderte en personbil og et vogntog på E10 ved Bjørkliden i Sverige. Fem personer var involvert i ulykken som skjedde rundt klokken 7.30.

Vogntoget var på vei sørover da den møtende personbilen av ukjent årsak kom over i feil kjørefelt og frontkolliderte med vogntoget.

I personbilen satt det fire mennesker, som ifølge innsatsleder på stedet, er russiske statsborgere, skriver SVT.

– Jeg har snakket med vogntogsjåføren, som forsøkte å svinge unna, men klarte ikke å unngå en kollisjon, sier innsatsleder Lasse Hansson ved redningstjenesten i Kiruna til avisen Norrbottens Kuriren.

Alvorlige skader

Ifølge svensk politi ble tre ambulanser og ett helikopter sendt til ulykkesstedet.

Fire av de involverte satt i personbilen. To av dem er fraktet til Kiruna sykehus og en med helikopter til sykehuset i Gällivare.

Føreren av personbilen er fraktet med ambulanse til sykehuset i Narvik, men er trolig ikke alvorlig skadet.

Ulykken blir håndtert av svensk politi.

Trafikkulykke på E10 ved Bjørkliden
Foto: Hans Sternlund / SVT
Laster kart, vennligst vent...