En mann omkom etter trafikkulykken ved Flostrand i Rana

Den alvorlige trafikkulykken mellom en personbil med tilhenger og et vogntog på fylkesvei 17 ved Flostrand i Rana, fikk et tragisk utfall.

fv17_ulykke_101019

På ulykkesstedet kan man se at store deler av autovernet ligger nede i grøfta nedenfor fylkesveg 17.

Foto: Redningsselskapet

SISTE: En mann omkom i trafikkulykken ved Flostrand i Rana, FV 17.

Klokken 18:24 melder politiet om at veien er åpen for fri ferdsel.

– En mann er bekreftet omkommet etter ulykken ved Flostrand i dag. Det var føreren av vogntoget som kjørte av veien. Mannen var hjemmehørende i Rana. De pårørende har blitt varslet sier Ivar Bo Nilsson, operasjonsleder i Nordland politidistrikt i en pressemelding.

Sjåføren av den involverte personbilen hadde ikke synlige skader, men ble undersøkt og ivaretatt av helsepersonell. Politiet har ingen indikasjoner på at flere enn to personer var involvert i ulykken.

Det foregår bergingsarbeid av vogntoget som ligger delvis under vann. I tillegg har politiet utført tekniske undersøkelser på stedet og avhør av vitner.

– Bilberging jobber fremdeles med å rydde veien, men politiet dirigerer biler forbi ulykkesstedet, skriver politiet på Twitter klokken 18.

Livreddende førstehjelp på stedet

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 12 torsdag formiddag.

Det ble raskt klart at det dreide seg om en alvorlig trafikkulykke. Ulykkesstedet er omtrent 71 kilometer, eller en drøy time kjøring vest for Mo i Rana.

Det ble gitt livreddende førstehjelp til én person på stedet. Vogntoget som var involvert i ulykken befant seg delvis under vann.

Politiet meldte om at de skulle sende ned dykkere for å undersøke om det kan være flere personer inne i – eller ved kjøretøyet. Det søket resulterte ikke i noen nye funn.

– Vårt hovedfokus er å berge liv, dernest ivareta de som var involvert i ulykken, samt pårørende. Deretter vil politiet skaffe seg en oversikt over hendelsesforløpet. Vi har polititeknikere på vei til området og veien er foreløpig stengt for trafikk, sa operasjonsleder Kjetil Kaalaas i en pressemelding tidligere i dag.

fv_17_101019
Foto: Renathe Helen Olsen
Laster Twitter-innhold
Laster kart, vennligst vent...
Alvorlig trafikkulykke i Rana

Lange køer på stedet etter ulykka.

Foto: Frank Nygård / NRK