E6 var sperret etter alvorlig trafikkulykke – to fraktet til sykehus med helikopter

E6 var sperret etter en alvorlig frontkollisjon sør for Innhavet i Hamarøy. Tre er sendt til sykehus, to med helikopter.

Ulykke

Tre personer er sendt til sykehus etter hendelsen.

Foto: Pål Kenneth Strøm

Møteulykken skjedde sør for Innhavet på Hamarøy.

– Alle nødetater er på stedet. Det er store skader på kjøretøy og ulykken er alvorlig, sa Fred Leirvik ved Nordland politidistrikt litt tidligere i dag.

Ambulansehelikopter på stedet

Et ambulansehelikopter ble sendt fra Evenes.

Foto: Pål Kenneth Strøm

Politiet meldte om ulykken 14.24 søndag ettermiddag. På Twitter meldte operasjonssentralen at tre personer var involvert, og at veien kom til å bli stengt en stund fremover.

Veitrafikksentralen i Mosjøen opplyste at det ikke fantes omkjøringsmuligheter, annet enn via Sverige, men cirka klokken 16.45 er veien åpnet for normal trafikk igjen.

Hovedredningssentralen var involvert innledningsvis, men måtte omdirigere sitt Sea King redningshelikopter til et annet oppdrag på Helgeland.

Fra Nordlandssykehuset får NRK opplyst at et ambulansehelikopter fra Evenes ble sendt til Hamarøy og at to personer ble sendt med dette helikopteret til Harstad. En tredje person er underveis til Bodø i ambulanse.

Like over klokken 17 får NRK opplyst fra UNN at de to som er sendt til sykehuset i Harstad er en mann og en kvinne i 60-årene. Begge er lettere skadet. Den tredje, en kvinne i 20-årene, er moderat skadd og blir på sykehuset til utredning og observasjon, ifølge an.no.

Laster kart, vennligst vent...