Alt klart for ny blålyssentral, men politiet nøler

Dørskiltet på den nye blålyssentralen i Bodø er allerede på plass. Men politiet har fortsatt ikke bestemt seg om de vil samlokaliseres med brann og AMK.

Alberthaugen, ny 110-sentral

Vaskemaskiner og tørketromler står klar til å pakkes ut. – Lokalene står klare og venter på politiet, sier konstituert brannsjef Tore Langfjord.

Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / NRK

Hovedtillitsvalgt for politiets fellesforbund i Nordland, Geir Nordkil ser bare fordeler med en samling på den nye 110-sentralen i Bodø.

– Vi blir tre operasjonssentraler i det daglige, men de gangene vi får behov for å jobbe tett og nært, er vi samkjørt og har et godt fagmiljø. Det igjen betyr en bedre tjeneste til publikum.

Nye lokaler

I går tok Salten Brann i bruk de nye lokalene utenfor Bodø sentrum, der også den nye 110-sentralen skal styres fra. Men samtidig er det fortsatt uavklart om Politidirektoratet ønsker å legge den nye operasjonssentralen for Nordland dit.

Geir Nordkil, sier han blir negativt overrasket om det ikke skjer.

Alberthaugen politisentral

Dørskiltet på den nye politisentralen er allerede på plass.

Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / NRK

– En slik samlokalisering er framtiden. Nå har man et bygg som står klart, og hvor vi kan få det til. Da bør vi benytte den muligheten for å få en best mulig operasjonssentral for nye Nordland politidistrikt, sier han.

I går tok Salten Brann endelig i bruk sine nye toppmoderne lokaler like ved flyplassen i Bodø. Her skal både 110-sentralen og AMK-sentralen styres fra i framtiden. Men den nye blålyssentralen i Nordland mangler fortsatt et medlem.

For konstituert brannsjef Ronny Langfjord har ledige lokaler.

– Lokalene står klare og venter på politiet. Samtidig har vi respekt for at politiet på nasjonalt nivå fortsatt jobber med sin plan for hele Norge.

– I dialog

Men det har tatt lang tid å få Politidirektoratet (POD) med på en avtale om samlokalisering. Direktoratet bekrefter imidlertid at de er i dialog med politimesteren i Nordland.

Det pågår en dialog mellom politimester Tone Vangen i Nordland politidistrikt og Politidirektoratet om muligheten for samlokalisering mellom politiets operasjonssentral, brann og AMK i Bodø. Politidirektoratet vil ta stilling til spørsmålet i løpet av neste uke.

Håkon Skulstad, prosjektleder i Politidirektoratet

Tillitsvalgt Geir Nordkil i Politiets Fellesforbund håper det går riktig vei.

– Dialogen må få gå sin gang, men det vil overraske meg om de sier nei. Her kan vi få til noe bra, og da synes jeg vi skal bygge videre på det.

Alberthaugen ny 110-sentral i Bodø

Fortsatt står lokalene på Albertmyra tomme. Men både Salten brann og Politiets Fellesforbund håper de snart skal fylles med folk og utstyr.

Foto: Bjørn Erik Rygg lunde / NRK