Alpin-NM i Narvik
Foto: Jan-Arne Pettersen

Alpin-VM 2027 Narvik

Oppsummert

Skiforbundet har bestemt at Narvik skal få søke om å arrangere VM i alpint i 2027.

 • Positiv til Narvik-VM

  Stortingets familie- og kulturkomite er etter et budsjettmøte mandag positiv til VM-søknaden fra Narvik, skriver Fremover.
  – Der har alle partiene samlet seg om en positiv merknad om VM i alpint i Narvik. Vi mener merknaden vil forplikte Stortinget og regjeringen til å bidra til at dette viktige arrangementet realiseres, sier stortingsrepresentant Åsunn Lyngedal (Ap) til avisa.

  Åsunn Lyngedal, Ap
  Foto: Oliver Rønning / NRK
 • – Alpin-VM vil få ringvirkninger

  – Narvik som Norges kandidat til å arrangere alpin-VM vil komme hele landsdelen til gode. Det sier Alpin-VMs daglige leder, Erik Plener i Narvik, som er glad for støtten til søknaden fra alle kommunene i landsdelen. Også Nordnorsk Reiseliv er glad for at Narvik ble valgt. – Reiselivsnæringa må utnytte all oppmerksomheten som nå oppstår rundt Narviks kandidatur, sier administrerende direktør, Trond Øverås.

 • Harstad glad for Narvik-seier

  Ordfører i Harstad, Marianne Bremnes, gleder seg med Narvik. At det også vil dryppe litt på Harstad er hun ikke så opptatt av. Bremnes sier hun er mest opptatt av at Alpin-VM kan komme til regionen og at det vil bli et spektakulært mesterskap.

  Marianne Bremnes
  Foto: Øivind Arvola / Øivind Arvola
 • Narvik valt som VM-kandidat

  Skistyret har avgjort at Narvik blir norsk vertskandidat viss Noreg søkjer om VM i alpint. – Me har valt konseptet me trur har størst moglegheit til å bringe eit VM til Noreg, seier skipresident Erik Røste. Fyrste høve til å søkje er VM i 2027.

 • Narvik blir vertsby

  Norges Skiforbund gikk som ventet inn for Narvik som vertsby i søknaden om VM i alpint på norsk jord i 2027. Valget ble klart etter et styremøte i skiforbundet mandag kveld. Beslutningen var i tråd med anbefalingen fra et Terje Lund-ledet utvalg som har jobbet med å se på de mulige norske kandidaturene.

Norges Skiforbund holder mediemøte i forbindelse med skistyrets valg av norsk søkerkandidat til alpin-VM.
Norges Skiforbund holder mediemøte i forbindelse med skistyrets valg av norsk søkerkandidat til alpin-VM.