Hopp til innhold
Alpin-NM i Narvik
Foto: Jan-Arne Pettersen

Alpin-VM 2027 Narvik

Oppsummert

Skiforbundet har bestemt at Narvik skal få søke om å arrangere VM i alpint i 2027.

 • Regjeringen vil gi 342 millioner kroner til VM i Narvik

  Regjeringen lover å gi 342 millioner kroner til alpin-VM i Narvik 2029, forteller den ferske kulturministeren Lubna Jaffery (Ap).

  – Vi mener Narvik er en god kandidat til å arrangere alpin-VM. Det vil gi enorm reklame og ringvirkninger for både landsdelen og Norge, sir Jaffery.

  342 millioner kroner er den samme summen som Alpin VM 2029 ba om tidligere i år. Pengene blir gitt dersom Narvik blir tildelt VM, og er rundt 60 millioner kroner mer enn det arrangørene ba om sist Narvik konkurrerte om å få arrangere mesterskapet.

  Kulturministeren mener det vil være vel anvendte penger, dersom vi får VM til Norge.

  – Dette er noe regjeringen har tenkt nøye gjennom. Vi mener Norge må arrangere store idrettsarrangementer som dette. Både fordi vi er en stor skinasjon, men også fordi det gir opplevelser og håp til barn og unge som driver med idrett. I tillegg til at det bidrar til å utvikle anlegg, sier Jaffery, som understreker at Stortinget også må godkjenne pengebruken.

  Hvem som får arrangere alpin-VM i 2029 blir avgjort 4. juni.

  Utsikt fra toppen 1.150 meter over Narvik. Her blir starten for utfor herrer i 2027, dersom Norge blir tildelt Vm i Alpin.
  Foto: Kjetil Janson
 • Mye må på plass før ny VM-søknad

  Narvik planlegger å sende inn ny VM-søknad for 2029 i løpet av april, etter at de tapte konkurransen om å få arrangere mesterskapet i 2027.

  Nå jobber arrangørene altså med en ny søknad, og de har allerede høstet lovord hos det internasjonale Skiforbundet (FIS).

  Narvikfjellet arrangerte nemlig europacupfinaler i mars. Det var et vellykket arrangement som høstet bare godord fra FIS.

  En slik suksess blir viktig i forbindelse med den nye VM-søknaden, forteller Erik Plener.

  – Vi må bevise vår kompetanse, og det fikk vi gjort blant annet med de finalene, sier han.

  Hvem som får VM i 2029 skal avgjøres til neste år. Innen den tid har arrangørene i Narvik mye å gjøre.

  – Det er blant annet kommet en del nye folk inn i beslutningsorganet til FIS. Det er viktig at de blir kjent med konseptet og at vi får pratet med dem, sier Plener.

  Det innebærer blant annet en del reising. Representanter fra Narvik skal for eksempel være til stede på vår- og høstmøtene til FIS for å snakke opp Narvik, i tillegg til å reise rundt når verdenscupen starter igjen til vinteren.

  – Vi gjør det litt annerledes enn tidligere. Litt mer unorsk og mer pågående enn sist, for nå har vi trua på at vi skal få det til, sir Plener.

  Utsikt fra toppen 1.150 meter over Narvik. Her blir starten for utfor herrer i 2027, dersom Norge blir tildelt Vm i Alpin.
  Foto: Kjetil Janson
 • Millionstøtte til junior-VM

  Sparebanken Narvik og Sparebank1 Nord-Norge bevilger 2,5 millioner kroner til junior-VM i alpint i Narvik. Mesterskapet arrangeres fra 5. til 15. mars, og samler 300 deltakere fra hele verden.

 • Million-tilskudd til VM i Narvik

  Nordland fylkeskommune gir 3 millioner kroner til arbeidet for et alpin-VM i Narvik i 2027. – Et VM i Narvik og Nord-Norge vil profilere landsdelen som reisemål og fremme bolyst i regionen, sier fylkesrådsleder Tomas Norvoll (Ap).

Norges Skiforbund holder mediemøte i forbindelse med skistyrets valg av norsk søkerkandidat til alpin-VM.