NRK Meny
Normal

Her står Alf-Erik på hender etter båt

– Folk mener jeg er gal, sier mannen om filmen som har fått over 6400 visninger på Facebook.

– Folk mener jeg er gal, sier mannen om filmen som har fått over 6400 visninger på Facebook.

– Det er helt sprøtt at så mange har sett filmen, det viser bare hvor fort ting sprer seg på internett, sier Alf-Erik Johansen (32) fra Narvik.

Alf-Erik Johansen

SKREKKSLAGEN: Johansen forteller at han var veldig nervøs før hans første forsøk på stuntet.

Foto: Alf-Erik Johansen

– Det er helt sprøtt at så mange har sett filmen, det viser bare hvor fort ting sprer seg på internett, sier Alf-Erik Johansen (32) fra Narvik til NRK.no.

I filmen gjør Johansen noe han aldri har gjort før. I cirka 80 kilometer i timen står han på hendene etter en båt som kjører inn i Rombaksfjorden ved Narvik i Nordland.

– Jeg fikk ideen av en kompis som driver med dette til vanlig. Jeg er glad i utfordringer og ville prøve noe nytt og da ble det å stå på hendene i stedet for på føttene, sier han.

– Spenningen driver meg

Alf-Erik Johansen fra Narvik

ELSKER HAVET: – Det er først og fremst spenningen som driver meg, sier Alf-Erik Johansen.

Foto: Alf-Erik Johansen

Ved hjelp av et GoPro-kamera filmet han stuntet, som hittil har blitt sett av over 6400 brukere på Facebook.

– Det er først og fremst spenningen som driver meg, den følelsen av å kjenne hvor mye krefter som er i sving når kroppen berører havet er ubeskrivelig. Det er som å våkne til livet. Jeg elsker å være på havet, sier Johansen som omtaler seg selv som en adrenalinjunkie.

Stangen som stikker ut fra båten er lagd kun for å drive med ekstremsport på havet. Sammen med to venner, har Johansen øvd på stuntet siden i sommer.

– Er det vanskelig?

– Jo, det er det. Jeg har tilbragt mye tid på havet i det siste, etter mye øving så får man det som regel til.

Fikk hjernerystelse

Alf-Erik Johansen fra Narvik

DYRT: Å drive med denne type vannsport er ingen billig hobby. Til sammen brukte Johansen 15.000 kroner bare på drivstoff i sommer.

Foto: Alf-Erik Johansen

Johansen forteller at han var veldig nervøs før hans første forsøk på stuntet.

– Jeg var helt skrekkslagen før jeg skulle starte. I begynnelsen av videoen kan man se at jeg snur meg uten fart, det er første gang jeg prøver den bevegelsen der føttene er bundet fast. Men etter litt oppmuntring fra båtføreren, var det bare å gi gass og kjøre på.

Men da Johansen skulle prøve stuntet på nytt gikk det galt.

– Jeg mistet kontrollen og ble kastet ned mot vannflaten. Jeg fikk et hardt fall og pådro meg en hjernerystelse. Vanligvis legger jeg ikke merke til skadene jeg får fordi jeg har så mye adrenalin i kroppen, men denne gangen gjorde det veldig vondt.

Dyr hobby

Å drive med denne type vannsport er ingen billig hobby. Til sammen brukte Johansen 15.000 kroner bare på drivstoff i sommer.

– Det er dyrt, men det er også veldig gøy. Jeg vil bli bedre til å stå på hendene og god i vannsport generelt, og da må man tilbringe mye tid på havet.

– Er det ikke kaldt?

– Jo, det er det, men som du ser, så er det ikke så mye av kroppen som er i kontakt med vannet, sier han og ler godt.

Johansen har bare hørt om to andre som driver med denne type vannsport. Nå håper han at videoen vil bidra til at flere vil bli med på havet.

– Jeg håper at videoen vil vekke interesse hos andre. Folk skal vite at ringer de meg, så får de alltid være med på havet, det skal jeg sørge for.

Tips

Johansen har følgende tips til andre spenningssøkere.

  • Føl deg frem. Ikke begynn med de vanskeligste utfordringene først, men ta det gradvis.
  • Ikke vær redd. Hold deg rolig, det viktigste er å ha det gøy når man er på havet.
  • Bruk våtdrakt og beskyttelsesdrakt. Om man skulle få et hardt fall, er det veldig ubehagelig hvis man ikke bruker drakt.
  • Ha bra og ordentlig utstyr.
  • Ha en båt som går fort nok. Det ideelle er å ha en båt som kan kjøre i opp mot 50 knop, da vil vannflaten være hardere og man får mindre friksjon.
Alf-Erik Johansen fra Narvik

HÅPER Å VEKKE INTERESSE: – Jeg håper at videoen vil vekke interesse hos andre, sier Narvik-væringen.

Foto: Alf-Erik Johansen