NRK Meny
Normal

Advokat til knivskadd 20-åring: – Har det etter forholdene bra

Den knivskadde 20-åringen fikk i dag oppnevnt bistandsadvokat. – Han er selvfølgelig svært preget av det som har skjedd.

Knivstikking Narvik, Skjomenbrua

En 23 år gammel mann er siktet for forsettlig drap og grov kroppsskade etter knivstikkingen i Narvik tirsdag kveld.

Foto: Vilde Bratland Erikstad

Det er advokat Rune Stenstrøm fra Harstad som av Ofoten tingrett er oppnevnt som bistandsadvokat for den knivskadde 20-åringen.

Både den skadde og avdøde etter den alvorlige hendelsen ved Skjombrua utenfor Narvik, var studenter ved ingeniørutdanningen ved Universitetet i Tromsøs avdeling i Narvik.

Gjennom sin bistandsadvokat forteller 20-åringen at han etter forholdene har det bra.

– Han er selvfølgelig svært preget av det som har skjedd, og det kommer til å ta han lang til å bearbeide dette. Han ønsker å formidle til venner og studiekamerater at han har det bra og at de ikke skal bekymre seg for han, sier Rune Stenstrøm til NRK.

– Ligger han fortsatt på sykehus?

– Han mottar fortsatt medisinsk hjelp, men jeg vil ikke gå nærmere inn på hans helsetilstand.

Avklarer hendelsesforløp

I en pressemelding opplyser politiet at de nå er inne i en fase med å avklare hendelsesforløp og årsak gjennom teknisk og taktisk etterforskning.

Jostein Kroken og Egil Sletteng

Jostein Kroken og Egil Sletteng (t.h.) under pressekonferansen onsdag.

Foto: Nils Mehren / NRK

Tidligere denne uken ble det kjent at den siktede 23-åringen varetektsfengsles i fire uker. Etterforskningsleder Jostein Kroken ved Narvik politistasjon registrerer at siktedes forsvarer har gitt uttalelse til media, der han fokuserer på bakgrunnen for hendelsen.

23-åringen har ifølge sin forsvarer Egil Malm blant annet forklart at det oppsto en krangel i bilen etter at han ble krevd for penger som han ikke kunne gjøre opp for.

– Politiet ønsker ikke å kommentere disse uttalelsene. Politiets etterforskning vil ha fokus på å avdekke hendelsesforløp og årsak.

Bidrar med opplysninger

Heller ikke Rune Stenstrøm ønsker å kommentere den siktedes forklaring på nåværende tidspunkt, men la politiet foreta sine undersøkelser og avhør.

– Nå vil vi følge opp politiets etterforskning og bidra med de opplysningene vi kan, sier Stenstrøm.

Fra Harstad

21-åringen som døde av stikkskadene, kommer opprinnelig fra Jessheim.

Den avdøde ble obdusert onsdag ved UNN Tromsø. Obduksjonen avdekket flere skader etter knivstikk, ifølge politiet.

23-åringen som er siktet for forsettlig drap og grov kroppsskade etter knivstikkingen tirsdag, brast i gråt under fengslingsmøtet. Han har erkjent straffskyld, og har hevdet at han knivstakk i selvforsvar.

Pressekonferansen etter knivdrapet i Narvik