NRK Meny
Normal

Advokat til knivskadd 20-åring: – Har det etter forholdene bra

Den knivskadde 20-åringen fikk i dag oppnevnt bistandsadvokat. – Han er selvfølgelig svært preget av det som har skjedd.

Knivstikking Narvik, Skjomenbrua

En 23 år gammel mann er siktet for forsettlig drap og grov kroppsskade etter knivstikkingen i Narvik tirsdag kveld.

Foto: Vilde Bratland Erikstad

Det er advokat Rune Stenstrøm fra Harstad som av Ofoten tingrett er oppnevnt som bistandsadvokat for den knivskadde 20-åringen.

Både den skadde og avdøde etter den alvorlige hendelsen ved Skjombrua utenfor Narvik, var studenter ved ingeniørutdanningen ved Universitetet i Tromsøs avdeling i Narvik.

Gjennom sin bistandsadvokat forteller 20-åringen at han etter forholdene har det bra.

– Han er selvfølgelig svært preget av det som har skjedd, og det kommer til å ta han lang til å bearbeide dette. Han ønsker å formidle til venner og studiekamerater at han har det bra og at de ikke skal bekymre seg for han, sier Rune Stenstrøm til NRK.

– Ligger han fortsatt på sykehus?

– Han mottar fortsatt medisinsk hjelp, men jeg vil ikke gå nærmere inn på hans helsetilstand.

Avklarer hendelsesforløp

I en pressemelding opplyser politiet at de nå er inne i en fase med å avklare hendelsesforløp og årsak gjennom teknisk og taktisk etterforskning.

Jostein Kroken og Egil Sletteng

Jostein Kroken og Egil Sletteng (t.h.) under pressekonferansen onsdag.

Foto: Nils Mehren / NRK

Tidligere denne uken ble det kjent at den siktede 23-åringen varetektsfengsles i fire uker. Etterforskningsleder Jostein Kroken ved Narvik politistasjon registrerer at siktedes forsvarer har gitt uttalelse til media, der han fokuserer på bakgrunnen for hendelsen.

23-åringen har ifølge sin forsvarer Egil Malm blant annet forklart at det oppsto en krangel i bilen etter at han ble krevd for penger som han ikke kunne gjøre opp for.

– Politiet ønsker ikke å kommentere disse uttalelsene. Politiets etterforskning vil ha fokus på å avdekke hendelsesforløp og årsak.

Bidrar med opplysninger

Heller ikke Rune Stenstrøm ønsker å kommentere den siktedes forklaring på nåværende tidspunkt, men la politiet foreta sine undersøkelser og avhør.

– Nå vil vi følge opp politiets etterforskning og bidra med de opplysningene vi kan, sier Stenstrøm.

Fra Harstad

21-åringen som døde av stikkskadene, kommer opprinnelig fra Jessheim.

Den avdøde ble obdusert onsdag ved UNN Tromsø. Obduksjonen avdekket flere skader etter knivstikk, ifølge politiet.

23-åringen som er siktet for forsettlig drap og grov kroppsskade etter knivstikkingen tirsdag, brast i gråt under fengslingsmøtet. Han har erkjent straffskyld, og har hevdet at han knivstakk i selvforsvar.

Pressekonferansen etter knivdrapet i Narvik

Video

Distriktsnyheter fra Nordland. TV
I tredje episode av Stortvildet må Erna Solberg tegne Jonas Gahr Støre. KrF må debattere som SV og motsatt. Hvem vinner debatten?
 Er Jonas Gahr Støre (Ap) god på seksualundervising? Se episode 2 av Stortvildet.