«Trollfjord» smalt i kaia – fikk flenge i baugen

Hurtigruteskipet «Trollfjord» smalt i kaia i Risøyhamn og har fått en stor flenge i baugen. – Ingen passasjerer er skadet, opplyser Hurtigruten.

Hull i Hurtigruteskrog

STOR FLENGE: Slik ser baugen på Trollfjord ut etter den smalt inn i kaia i Risøyhamn.

Foto: Inger-Helén Hjemvoll

Trollfjord smeller i kaia i Risøyhamn i Andøy

HER SMELLER DET: Ifølge passasjerene om bord skal det ha smelt skikkelig da det hurtigruteskipet smalt i kaia i 11-tida.

Foto: 03030-tipser

Saken oppdatert klokken 21.15:

– MS Trollfjord ligger til kai i Risøyhamn i natt, så gjøres det opp ny status i morgen tidlig. Vi har sikkerhet som en absolutt prioritet, og vi trenger derfor å få en grundig og helhetlig oversikt over det tekniske og sikkerhetsmessige før båten går videre.

Det forteller pressekontakt Øystein Knoph i Hurtigruten.

Ifølge Knoph er for tidlig å si noe om årsaken til uhellet. De fokuserer i kveld på å ta vare på mannskapet og gjestene ombord i båten.

Onsdag ettermiddag og kveld ble det gjort tekniske undersøkelser på fartøyet. Etter planen skulle båten gått videre til Sortland. Etter det Knoph erfarer er et lite antall av gjestene reist videre med annen transport.

– Gjestene har det bra. Et av alternativene vi ser på er om noen av gjestene vil reise videre med neste skip.

Ingen skadde

Ingen personer ble skadd da hurtigruteskipet Trollfjord krasjet i kaia i Risøyhamn – Hurtigrutens minste anløpshavn langs kysten. Uhellet skjedde klokka 10.45 onsdag. Skipet blir liggende til kai i Risøyhamn inntil videre.

– MS «Trollfjord» har hatt et sammenstøt med kaia i Risøyhamn. Det er ingen skader på verken gjester eller mannskap, men skipet har fått noen skader over vannlinjen. Kaia er også påført skader, sier pressevakt Øystein Knoph i Hurtigruten til NRK.

– En krasjlanding

Ifølge passasjerene smalt det skikkelig da skipet traff kaia.

– Det ble en krasjlanding, forteller Anita Elshaug fra Harstad til NRK.

Hun var på vei fra Harstad til Risøyhamn sammen med sin mor, og sto klar ved utgangen for å gå på land da hun skjønte at det ikke kom til å bli en «myk landing».

– Vi sto og fulgte med på en skjerm, og så at skipet hadde for stor fart. Plutselig smalt det skikkelig.

Trollfjord smalt i kaia i Risøyhamn

Det er en synlig «V» både på skipet og kaia fra sammenstøtet.

Foto: 03030-tipser

Elshaug og moren tok et skritt fram for å holde seg på beina.

– Jeg har reist mye med Hurtigruten, men aldri opplevd noe liknende. Det var et realt smell. Deretter ble det stor aktivitet blant de ansatte om bord. Det ble opplyst over høyttaleranlegget at vi måtte gå ut og legge til kai på nytt. Vi slapp i land bare fem minutter etter skjema, sier Elshaug.

Hun kaller hendelsen et hell i uhell.

– Det gikk jo bra, og slikt kan jo skje. Turistene om bord syntes tydelig det var spennende. De flokket seg sammen på kaia for å ta bilder.

Skal undersøkes nøye

Nå skal skipet undersøkes før det får seile videre.

– Sikkerhet er vår høyeste prioritering, og vi skal undersøke skadene på skipet nå. Dette medfører at vi blir liggende til kai her til vi får full oversikt. Det er alt jeg kan si nå, sier Knoph.

Etter planen skulle «Trollfjord» fortsette på ferden sørover til Sortland.

Hurtigrutesmell
Foto: 03300-tipser