«Roy» liker ikke å se seg selv på tv

Hallvard Holmen liker ikke å se seg selv på skjermen, han har ikke engang sett alle Himmelblå-episodene. I kveld er han med i Nytt på Nytt.

Hallvard Holmen

LITT ARTIG: Lisa Tønne og Hallvard Holmen i fredagens Nytt på Nytt. Men «Himmelblå-Roy» liker ikke å seg seg selv på tv, og har ikke engang sett alle Himmelblå-episodene.

Foto: NRK

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

– Jeg er egentlig ikke så glad i å se meg selv, jeg har for eksempel ikke sett alle Himmelblå-episodene. Men i kveld tenkte jeg at jeg skulle dra å se premieren til Fritt vilt, for der er jeg ikke så mye med, det går gærnt ganske tidlig med min karakter, så den tåler jeg, avslører Holmen.

Da NRK.no ringer, er han i ferd med å finne ut hva han skal kle på seg til premieren på «Fritt Vilt 3», der han har en liten birolle. Etter å ha spurt om tips om et passende antrekk, konkluderer han med at han dropper enhver form for festantrekk.

– Det blir dongeribukse, dongeriskjorte og ei jakke. Så hvis jeg skiller meg altfor mye ut så få jeg snike meg ut på en brun pub på kvelden, istedetfor å gå på festen.

– Liker egentlig ikke skrekkfilm

Senere fredag kveld skal han pryde tv-skjermene i de tusen hjem i det humoristiske nyhetsmagasinet «Nytt på Nytt» med Lisa Tønne, Odd-Bjørn Hjelmeseth, Knut Nærum og Jon Almaas.

Programmet ble spilt inn i går, men Holmen har ingen planer om å se på innsatsen i tv-programmet, for fredag kveld er det premierefest som står på planen.

– Jeg er ikke noe glad i skrekkfilm egentlig, jeg blir livredd av det. Jeg ble livredd i min ungdom av Shining og Ondskapens hotell, Omen og Alien er en av mine favorittfilmer som jeg ser av og til, jeg gruer meg hver gang, men jeg ser den fordi den er så bra, sier skuespilleren.

Roy spilt av Hallvard Holmen

LIVET ETTER HIMMELBLÅ: Holmen har tidligere sagt at han ikke frykter noe evig 'Roy-stempel', men han merker at flere kjenner ham igjen etter at serien gikk på norske tv-skjermer.

Foto: Fredrik Arff

Tar ikke anmelderne alvorlig

Holmen har i tillegg til «Fritt Vilt 3» spilt i filmen «Maskeblomstfamilien» som nylig hadde premiere og begge har fått dårlige kritkker fra anmelderne. Men Holmen vryr seg ikke om hva kritikerne måtte mene.

– Jeg regner med at målgruppa er ungdom. Dette er «Fritt Vilt 3», det er ikke et dypt verk. Anmelderne sier sitt, det de sier tar jeg ikke så veldig alvorlig for å si det sånn, svarer Holmen.

– Lettere å få jobb etter Himmelblå

Holmen har lang erfaring som skuespiller, men det var først i serien Himmelblå at han fikk et skikkelig gjennombrudd. På Facbook har han ei egen fan-side, og han har merket at det har vært litt lettere å få seg jobb etter å ha spilt «Roy .»

– Jeg får litt mer jobber, men jeg har alltid vært en heldig og priviligert skuespiller som har fått gjort mye, sånn stor forskjell er det ikke. Det er mer det at folk kjenner meg igjen, og at jeg er blitt en såkalt «kjendis», innrømmer Holmen.

"Roy" (Hallvard Holmen) (t.h) og "Roland" (Terje Skonseng Naudeer)

HIMMELBLÅ: Hallvard Holmen og Terje Skonseng Naudeer fra den populære serien Himmelblå.

Foto: NRK

– Vil ikke jobbe for kona

For tiden har Holmen ett års permisjon fra Det Norske Teater i Oslo, etter at familien flyttet til Tromsø, da Reppen ble teatersjef for Hålogaland Teater.

– Så nå jobber jeg freelance. Men jeg har jo ikke lyst å jobbe på HT (red. anm. Hålogaland Teater), for der er jo hun sjef. Jeg kan jo ikke jobbe med henne som sjef, det kan bli litt problematisk tror jeg. Jeg spilte «Karius og Baktus» nettopp og det var hun som satte opp, og det gikk kjempefint, men jeg tror ikke vi skal strekke den strikken så langt.

Men selv om det ikke blir så mye jobbing for teateret i «Nordens Paris», så er han en travel mann med flere prosjekter som venter. I vinter blir det to film-prosjekt i Nord-Norge, som mefører en tur innom hjemtraktene i vinter.

– Jeg skal lage en film som heter «Sakariassen må dø», som skal lages på Helgelandskysten på filmcampen, sammen med en som heter Magne Pettersen fra Sandnessjøen. Den skal vi begynne med i november.

I tillegg skal han i gang med prosjekt med Tommy Wirkola som står bak «Kill Buljo» og «Død snø», uten at han har fått lov til å avsløre noen detaljer om det prosjektet.

Ble dumpet av daten

Mannen som de aller fleste kjenner som «Roy» i fra Himmelblå prater med en utpreget Vefsn-dialekt om troen på det nord-norske filmmiljøet. Han mener vi vil få se mer til nord-norsk film de neste årene. Men denne kvelden er det «Fritt vilt 3» han skal kaste sin glans over, alene i Oslo.

– Jeg hadde en date, men som ikke turte å gå alikevel. Jeg går alene, men jeg regner med at jeg treffer noen gamle kjentfolk der og at det blir en fin kveld, avslutter Holmen.

Video Karius og Baktus

KARIUS OG BAKTUS: Hallvard Holmen har flyttet fra Oslo til Tromsø med kone og datter, og han har tatt permisjon fra Det Norske Teater, og jobber nå som freelancer i blant annet teaterforestillingen Karius og Baktus.