NRK Meny
Normal

«Midnatsol» til Bergen for rundvask

Lugarene i hurtigruteskipet «Midtnatsol» skal gjennom en skikkelig rundvask etter at et magevirus brøt ut om bord lørdag. De siste dagene har rundt 100 passasjerer vært syke.

M/S Midnatsol
Foto: Knut Haarvik

«Midtnatsol» lå utenfor Finnmark da virusutbruddet nådde en topp tidligere i uken.

Nå er fartøyet på vei sørover og rederiet Hurtigruten starter med vasken når de 130 første passasjerene går av i Trondheim.

Ved ankomst i Bergen skal alle passasjerer på land og skipet rundvaskes før det går nordover igjen.

Fylkeslegen krevde rundvask

– Det er på plass helsepersonell om bord. Vi er blitt enige om rengjøringstiltakene sammen med smittelegen Glenn Severinsen i Tromsø, sier kommunikasjonsrådgiver Stein Lillebo i rederiet Hurtigruten til NTB.

Onsdag ble det kjent at også MS «Finnmarken» var rammet av magevirus. 17 personer er blitt syke i løpet av siste døgnet.

Lillebo opplyser at spredning av viruset trolig er blitt begrenset om bord på «Finnmarken» fordi de raskt satte i gang tiltak.

Hissig magevirus

Det er noro-viruset som har skapt så mye magesyke på hurtigruteskipene, et virus som har herjet ellers i befolkningen siden i høst. De som blir syke er normalt plaget i omtrent et døgn.

– Om bord hvor det er tette forhold, kan det skje det som har skjedd nå, sier kommunikasjonsrådgiver Lillebo.

Det er ingen ting som tyder på at det er blitt overført smitte direkte mellom skipene. Lillebo kan ikke bekrefte at det også er smitte på et tredje skip.