NRK Meny
Normal

«Ibba» før årets viktigste kamp: – Jeg er nervøs

I kveld spiller Bodø/Glimt for å overleve i eliteserien. Det merker lagets toppscorer som har tenkt ekstra mye på kampen mot Brann.

Laajab

At kampen mot Brann er viktig er det ingen tvil om. Bodø/Glimts toppscorer, Abdurahim «Ibba» Laajab innrømmer at han er litt nervøs i forkant av kampen.

Foto: Torbergsen, Mats / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

I kveld spiller Bodø/Glimt årets viktigste kamp. Etter en periode med dårlige resultater er Bodø-laget på alvor med i nedrykksstriden.

Det kan det imidlertid bli en slutt på når Bodø/Glimt tar i mot enda verre plasserte Brann på Aspmyra kl 20. Brann har levert en meget skuffende sesong i år, og ligger nest sist i ligaen med tre kamper igjen å spille.

Forutsetningene er enkle; vinner Glimt mot Brann, samtidig som Sogndal avgir poeng mot Molde er Bodø/Glimt 100 prosent sikkert et eliteserielag neste år òg.

Glimt-trener Jan Halvor Halvorsen ser frem til kampen.

Bodø/Glimt

Glimt-trener Jan Halvor Halvorsen.

Foto: Snæland, Alf Vidar / NTB scanpix

– Det er fantastiske rammer rundt kampen. Årets viktigste kamp, hjemmebane, flomlys og forhåpentligvis kommer det mange som er glade i Bodø/Glimt på tribunene. Det er en fin opplevelse for spillerne å spille slike kamper, det er jo det vi jobber for hele sesongen, sier Halvorsen.

– Jeg er nervøs

At kampen mot Brann er viktig er det ingen tvil om. Bodø/Glimts toppscorer, Abdurahim «Ibba» Laajab innrømmer at han er litt nervøs i forkant av kampen.

– Dette er en cupfinale, og jeg er litt smånervøs. Jeg tenker mye på denne kampen, men jeg er gira og har lyst til å vinne, sier «Ibba».

Samtidig kommer Glimts nummer 10 med en oppfordring til fansen.

– Jeg håper fansen våkner og kommer på kamp. Det er utrolig viktig for oss, og jeg tror ikke fansen skjønner selv hvor viktig det er for oss. Vi spilte en kamp mot Vålerenga tidligere i høst, hvor det var masse folk på tribunen, da får man frysninger. Det er så deilig å høre at dette er vår hjemmebane, sier 29-åringen.

Laajab

At kampen mot Brann er viktig er det ingen tvil om. Bodø/Glimts toppscorer, Abdurahim «Ibba» Laajab innrømmer at han er litt nervøs i forkant av kampen.

Foto: Torbergsen, Mats / NTB scanpix

– Har slurvet i forsvar

Kampen mot Vålerenga, som ble spilt 30. august, er for øvrig sist Bodø/Glimt tok tre poeng i serien, og nå er det på tide med en ny seier, mener Glimt-sjefen, som også ønsker seg flere folk på kamp.

– At det kommer mange mennesker og støtter laget er med på å løfte spillerne. Vi har et urutinert lag, men publikum er med på å heve spillet noen hakk, sier Halvorsen, og legger til:

– Vi har spilt mange gode kamper mot god motstand de siste kampene, hvor vi ikke har fått uttelling og slurvet i forsvar. Vi har likevel en god posisjon inn i sluttspurten av sesongen. Alt er opp til oss selv.

(artikkelen fortsetter under)

Papa Alioune Ndiaye på Brann stadion

Papa Alioune Ndiaye scoret Glimts andre mål under 1-2-seieren på Brann stadion i vår.

Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

«Kaffegjengen»

Hver eneste dag møtes gamle glimthelter i sportsbaren på Aspmyra Stadion for å snakke om sitt helgule favorittlag over en kopp kaffe. De kaller seg «kaffegjengen».

Én av de som ofte dukker opp i kaffegjengen er tidligere Glimt-midtstopper, Ernst Pedersen. Pedersen er også leder for Nordland Fotballkrets. Han gleder seg til kampen.

– Det er ingenting å være redd for, det er jo bare å gå ut å slå dem. Glimt har vært gode offensivt, så klarer de å tette igjen bakover blir det bra. Brann er jo et dårlig fotballag, sier den tidligere stopperen, og legger til:

– Men i fotball kan alt skje. Uavgjort er et bra resultat.

Under dagens kaffebesøk på Aspmyra diskuterte den fotballglade gjengen spesielt én kamp fra syttitallet. Motstanderen var selvfølgelig Brann, fra Bergen.

– Vi hadde gjort en dårlig sesong, men møtte Brann på Aspmyra i oktober i 1978. Det var sludd og ett par minusgrader. Brann stilte i T-skjorte og shorts, mens vi hadde på «longs» og hansker. Vi rundspilte dem på første klasse og vant 8-1, ler Pedersen, som nok håper det skal gjenta seg når Brann gjester Aspmyra i oktober 2014.

Laster innhold, vennligst vent..