Hopp til innhold

«Badou» sikret seieren for Glimt

Bare én gang tidligere har Bodø/Glimt vunnet fem kamper på rad i vår øverste divisjon. I dag kan de gjenta bedriften fra jubelsesongen i 1993.

Glimt opp i ledelsen

Glimts Papa Alioune «Badou» Ndiaye skyter ballen lavt ned i hjørnet 65 minutter inn i kampen.

Foto: Benjamin Fredriksen / NRK

Etter fire strake seiere er Bodø/Glimt virkelig i slaget. Vålerenga, Rosenborg, Mjøndalen og regjerende seriemester Molde har måtte sett seg slått av de helgule fra nord. Når Aalesund kommer på besøk i dag jakter klubben en 22 år gammel rekord.

For sist Bodø/Glimt vant fem kamper på rad i eliteserien var både Arild og Runar Berg, Harald Martin Brattbakk og nåværende assistentrener Aasmund Bjørkan på banen. Året var 1993, sesongen Bodø/Glimt var to poeng unna seriegull, og kongepolaken for foreløpig siste gang ble hentet til Bodø.

– Det var en helt fantastisk sesong. Vi var nyopprykket og var tilbake i eliteserien for første gang siden storhetstiden på 70-tallet, mimrer den tidligere midtbaneeleganten Runar Berg.

– Vi ledet serien helt frem til seriefinalen på Aspmyra tre runder før slutt. Foran 11.000 tilskuere tapte vi 2-1 for Rosenborg og mistet gullet, sier Berg til NRK.

Runar Berg

Den tidligere Glimt-spilleren var på banen da Glimt sist vant fem kamper på rad i eliteserien. Her fra semifinalen i NM fra 2003.

Foto: Rune Stoltz, Bertinussen / Scanpix

I flytsonen

Det så lenge stygt ut for de helgule som etter 13 kamper sto med fattige åtte poeng, og lå nest sist i divisjonen. Nå har laget fra Bodø fått fart på sakene og ligger før dagens kamp på niendeplass med tjue poeng.

Aasmund Bjørkan

Glimts assistentrener, Aasmund Bjørkan tror på lagets femte seier på rad mot Aalesund søndag.

Foto: Niklas Aune Johnsen / NRK

– Vi har hatt en fantastisk periode, hvor vi har vunnet fire på rad og klatret til sikker plass på tabellen, sier lagets assistentrener Aasmund Bjørkan, som tror Glimt kan ta nok en seier i ettermiddag.

– Vi møter Aalesund som er et lag som ligger rett ved oss på tabellen. Det er et godt lag med mange artige profiler som blant annet Bjørn-Helge Riise og Magne Hoseth. Men vi har stor tro på at vi skal vinne, etter en god periode. Vi er godt forberedt.

Tilnærmet full tropp

Både Papa "Badou" Ndiaye og innlånte Alexander Sørloth var ute i forrige ukes seier i Molde. Begge er tilbake før dagens oppgjør.

– Vi har hatt lite skader og karantener over flere år, og jeg kan bekrefte at vi stiller med full tropp mot Aalesund. Vi er godt rustet og skal ha gode muligheter til å ta med oss tre poeng, sier Bjørkan til NRK.

Likevel er fortsatt Bodø/Glimts kaptein Ruben Imingen og keeper Lasse Staw ute med skader på ubestemt tid.

Laster innhold, vennligst vent..