NRK Meny
Normal

– Vi skjønner at når vi får en slik pris har vi gjort noe som betyr mye for mange

Parkenfestivalen får Bodø kommunes kulturpris.– Dette er en anerkjennelse som vi er stolte av. Vi skjønner at når vi får en slik pris har vi gjort noe som betyr mye for mange, sier festivalsjef Gøran Aamodt.

Gøran Aamodt og Erik Johansen i Parkenfestivalen, fikk Bodø kommunes kulturpris

Gøran Aamodt og Erik Johansen er glade og stolte over kulturprisen.

Foto: Henrik Dvergsdal

Like etter at CC Cowboys fikk av scenen fikk festivalsjef Gøran Aamodt, Erik Johansen og resten av Parkenfestivalen Bodø kommunes kulturpris for 2015.

– Dette er en anerkjennelse som vi er stolte av. Vi skjønner at når vi får en slik pris har vi gjort noe som betyr mye for mange. Dette har vært en helt ubeskrivelig reise. Vi var ikke uberørt der vi sto og tok imot prisen, sier Aamodt til NRK.

10.000 liter øl

Sola skinner på Parken-publikummet og Aamodt og hans frivillige har solgt over 10.000 liter øl. Og klokka er ikke mer enn 18.00.

– Det har gått enorme mengder mat og drikke. Omsetningen fredag var godt over fjoråret, så dersom dette fortsetter blir det et supert år. Om vi snakker rekord er for tidlig å si, men vi ligger godt an.

Mange savner vann

Katzenjammer på Parkenfestivalen

Katzenjammer spilte fletta av publikum.

Foto: Henrik Dvergsdal

Neste år har Parken 10-årsjubileum og da lover Parkenfestivalen ha mer vann tilgjengelig.

Så varmt som det er nå spør folk etter vann. Det er ikke vann i Rensåsparken, og det vi kan tilby låner vi hos naboene. Så det må vi ordne til neste år. Ellers ønsker vi å fortsette med den idealismen som ligger i bunn her, nemlig å anerkjenne festen, ikke bli for fin på det og lage ei helg i året der folk kan glemme alt annet. Vi liker å gi folk den opplevelsen, sier Aamodt.

Stylet bodøværingene

Erlend Elias på Parkenfestivalen

Erlend Elias og Svein Arne, som har fått en make over av kjendisstylisten.

Foto: Munevver Yildiz / NRK

– Bodøværinger er veldig sporty og går alltid på toppturer. De må på Keiservarden hver eneste dag. Men jeg savner litt glitter og glamour, sier stylisten Erlend Elias Bragstad.

Han er på plass på for å style både artister og bodøværinger, og det var lang kø av folk som øsnket seg den optimale festival-looken. Selv hadde han iført seg en slengbukse fra 1960-tallet som han har arvet av en onkel.

– For å få den rette looken kjører vi på med glam hippie-stil. Av med allværsjakka og på med farger, glitter og stas, smiler Erlend Elias.

Truls på Parkenfestivalen

– Bodø er en av de bedre byene i Norge å holde konsert, sier artisten Truls.

Foto: Henrik Dvergsdal

Svein Erik, som hadde inntatt sminkestolen fikk lilla hår og fargerik sminke.

– Jeg har ikke sett meg i speilet ennå, men føler meg trygg på at dette blir bra, sier han.

– Bra publikum

Truls Heggero som snart skal på scenen er spent foran kveldens konsert. Han har spilt her en gang tidligere med sitt tidligere med sitt gamle band Lukestar i 2008.

Bodø er en av de bedre byene i Norge å holde konsert. Publikum er aktive og liker å rope og danse. Det er skikelige folk med kritisk sans. Jeg føler meg veldig hjemme her, sier Truls.