– Vi skal krige til oss poeng

Bodø/Glimt forventer poeng i serieåpningen, men er forberedt på å måtte kjempe hardt mot nyopprykkede Sandefjord.

Bodø/Glimts Papa Alioune Ndiaye og Vieux Sane

Senegaleserne Papa Alioune Ndiaye og Vieux Sane var Bodø/Glimts kanskje to viktigste spillere i fjor. I dag starter de og resten av Glimt jakten på nye eliteseriepoeng.

Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Snaue fem måneder har gått siden fjorårets eliteserie ble avsluttet, og i dag sparkes årets sesong i gang. Treningskampene er unnagjort og nå skal det spilles om poeng igjen.

– Følelsen er god og vi gleder oss. Vi er spente på hvordan det blir, men har samtidig stor tro på poeng, sier Bodø/Glimts assistenttrener Aasmund Bjørkan timer før serieåpningen mot Sandefjord.

Svak avslutning på oppkjøringen

Aasmund Bjørkan

Assistenttrener Aasmund Bjørkan mener resultatene i årets treningskamper har liten betydning.

Foto: Øystein Nygård / NRK

I årets treningskamper har fjorårets sølvvinner Rosenborg blitt slått 2-1, men de to siste kampene har endt med tap og 0-8 i målforskjell. Bjørkan mener resultatene har liten betydning inn mot seriestart.

– Man ønsker selvsagt å vinne hver gang man er involvert i en kamp, men det deles ikke ut poeng eller målforskjell i treningskamper. Det er i dag det gjelder og vi forbereder oss på en annen måte.

Han sier laget er forberedt på hva de møter, men venter ingen enkel oppgave mot nyopprykkede Sandefjord.

– Blir en tøff krig

Bodø/Glimt vant mot Sogndal

Glimt-kaptein Ruben Imingen har store forhåpninger om poeng i Sandefjord, men forventer hard kamp fra Lars Bohinens gutter.

Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / NRK

Det gjør heller ikke Glimt-kaptein Ruben Imingen, som i likhet med sin assistenttrener, spår en tett batalje i hvalfangerbyen.

– Sandefjord har en gressmatte som ikke er grønn. Det blir en tøff krig, men jeg har veldig stor tro på at vi skal ta poeng.

Han erkjenner at de siste ukenes resultater ikke har vært gode, men er samtidig tydelig på at de helgule er klare til å kjempe om poeng.

– Vi har hatt litt trøbbel de siste kampene, men tidligere i oppkjøringen har vi vist at vi kan slå de beste lagene når alle kriger og kjemper. Det håper jeg vi gjør mot Sandefjord og at vi skal krige til oss poeng.

Tøff motstand venter

Og det kan bli viktig å ha med seg poeng i bagasjen nordover, for medaljekandidatene Molde og Odd venter i de to neste serierundene. Men det bekymrer ikke assistenttrener Bjørkan.

– Det er ingen enkle kamper og vi kan slå alle. Vi konsentrerer oss først og fremst om oss selv. Dersom vi presterer det vi har inne, skal de være gode de som skal slå oss.

Laster innhold, vennligst vent..