– Vi har vist at vi kan hamle opp med alle vi møter

Med forsvarskrisen avblåst jakter Bodø/Glimt på sin første seier på snart to måneder.

Abdurahim «Ibba» Laajab scoret to mål, og dermed tok Glimt tre poeng i kampen mot Start på Aspmyra.

Abdurahim «Ibba» Laajab scoret begge Glimts mål i tilsvarende oppgjør på Aspmyra, da Bodø/Glimt slo Start 2-1.

Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / NRK

Laster innhold, vennligst vent..

Etter ett poeng på de fire siste kampene har gultrøyene rast nedover tabellen. Forrige helg ble det stortap mot Odd hjemme på Aspmyra. Likevel er det lite bekymring å spore i Glimt-leiren.

– Vi liker ikke tape, men samtidig skal det sies at vi møtte et av de beste lagene i serien. I tillegg var vi sårbare med mye folk ute. Den kampen gir ikke meg mindre tro på poeng i dag, sier en optimistisk assistenttrener Aasmund Bjørkan til NRK.

Flere spillere tilbake

Aasmund Bjørkan

Assistenttrener Aasmund Bjørkan har stor tro på at Bodø/Glimt vil reise seg etter forrige helgs tremålstap.

Foto: Øystein Nygård / NRK

Bryllup, karantener og skader gjorde at Jan Halvor Halvorsen kun hadde tre forsvarsspillere å velge mellom forrige runde.

I dag mønstrer Glimt en nærmest fulltallig tropp og da mener Bjørkan det fort kan gå mot tre poeng i Kristiansand.

– Det som er artig med eliteserien er at hver kamp lever i fulle 90 minutter. Vi må strekke oss langt for poeng og har tatt jevne steg hele veien. Før VM-pausen hadde vi en veldig god periode og vi ser at vi er kapable til å hamle opp med alle, både borte og hjemme.

Etter halvspilt sesong ligger Bodø/Glimt på ellevte plass i eliteserien, til tross for at de fire siste kampene har endt med tre tap og en poengdeling.

Forventer jevn kamp

Mons Ivar Mjelde

Start-trener Mons Ivar Mjelde spår en jevn kamp i Kristiansand.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

For dagens motstander Start har pilen pekt i motsatt retning. Tre seire på de fire siste kampene taler om et lag i god form. Start-trener Mons Ivar Mjelde forventer likevel en tett batalje i ettermiddag.

– Det blir en tøff og jevn kamp. Bodø/Glimt er kontringssterke, så vi må nekte de å spille på deres sterkeste sider, sier Mons Ivar Mjelde til NRK.

Tilsvarende oppgjør på Aspmyra tidligere denne sesongen endte med en knapp 2-1-seier til Glimt. Aasmund Bjørkan mener laget må reise seg etter forrige rundes tap mot Odd, dersom de skal gjenta den bedriften i Krisiansand.

– Vi kan bli bedre på alt, men særlig gjenvinnningsspillet og det som skjer på siste tredel av banen må bli bedre. Vi jobber jevnt og trutt sesongen gjennom med å utvikle eget spill. Enkeltkampene er bare en rettesnor på hva vi bør jobbe ekstra med, sier Bjørkan.

Kampstart i Kristiansand er klokken 15.30 i ettermiddag.

Laster innhold, vennligst vent..