– Vi er ikke langt unna ekstremvarsel

Fra i kveld vil det komme kraftige vindkast inn over Nord-Norge og Meteorologisk institutt har sendt ut OBS-varsel. – Vi ber folk være oppmerksomme og binde fast løse gjenstander.

OBS-varsel for Troms og Ofoten

Det ventes i kveld vindkast opp mot 35 meter i sekundet flere steder i Troms og Nordland.

Foto: Meteorologisk institutt

Det ventes i kveld vindkast opp mot 35 meter i sekundet flere steder i Troms og Nordland. Meteorologisk institutt har derfor i formiddag sendt ut OBS-varsel.

Utover natten beveger vinden seg sørover og gir kraftige vindkast også på Helgeland, Saltfjellet og i Salten.

– Det blir ganske heftig. Det kommer sterk vind fra øst over fjellene, og det vil bli veldig uberegnelig. Det kan gå fra vindstille til veldig sterke kast, forteller vakthavende meteorolog Matilda Hallerstig.

– Skumle vindkast

Middelvinden vil komme opp i liten storm, men vindkastene vil ligge mellom 25 og 35 sekundmeter. Verst vil det bli i Ofoten på dagen i morgen.

– Det er vindkastene som vil bli skumle. Rundt 30 sekundmeter er ganske mye, og vi er faktisk på grensen til ekstremvarsel, sier Hallerstig.

Årsaken til at det foreløpig bare er snakk om et OBS-varsel er at kastene kun vil dekke relativt små områder av gangen.

– Bind fast løse gjenstander

– Kvelden i dag og morgendagen er ikke anledningen for en fjelltur. Vi ber folk være oppmerksomme og binde fast løse gjenstander, sier Hallerstig.

Hun forteller at det også vil bli svært vindfullt over fjellovergangene, slik at morgendagen kan by på trafikale utfordringer.

Laster Twitter-innhold