Hopp til innhold

– Verden er et vakkert sted, men Norge har vært ekstra heldig

Sirena fra Texas og Eric fra Tyskland møttes i Argentina, og giftet seg i høst i Lofoten. Bildene fra bryllupet vekker oppsikt hos amerikansk mediegigant.

Sirena fra Texas og Eric fra Tyskland giftet seg i Lofoten

VEKKER OPPSIKT: Amerikanske «The Huffington Post» mener bildene fra dette bryllupet i Lofoten viser «himmel på jord».

Foto: Jakob Granqvist / Nordica Photography

Da amerikanske Sirena LaBurn fra Texas møtte tyske Eric Schmidtmann i Argentina, ble det starten på et lengre avstandsforhold.

I høst giftet de seg ved Svolvær i Lofoten. Bildene vekker oppsikt hos amerikanske The Huffington Post, som mener at bildene fra bryllupet minner oss på hvor vakker planeten vår egentlig er.

Verken Sirena eller Eric var noen gang i tvil om at det var i Lofoten seremonien skulle finne sted da de begynte å planlegge bryllupet sitt for få måneder siden.

– Da vi møttes for førte gang, reiste vi begge alene. Å gjøre en ferie ut av bryllupet vårt også, falt derfor helt naturlig, sier Sirena LaBurn til NRK.

Giftet seg i Lofoten

REISTE ALENE: Brudeparet møttes på ferie i Argentina. Det ble starten på et lengre avstandsforhold.

Foto: Jakob Granqvist / Nordica Photography

Pendlet mellom kontinenter

Det er ikke bare-bare å være i et forhold samtidig som man bor på hvert sitt kontinent. Da paret først bestemte seg for å satse på kjærligheten for fem år siden, betød det mange lange flyturer over Atlanteren.

– Han måtte komme til Texas, og jeg måtte reise til Tyskland. Vi er glad i å reise, men det er klart at det ble litt slitsomt i lengden, sier Sirena.

Åtte måneder etter at de først møttes, bestemte derfor Sirena seg for å slippe alt for å reise til Tyskland. Der bodde de sammen i to år, før Sirena bestemte seg for å forfølge karriere i hjemlandet.

– Jeg er egentlig utdannet maler, og ble akseptert på et masterprogram i New York. Dermed måtte vi igjen reise langt for å se hverandre.

Studerte i New York

Mens Sirena fullfører utdannelsen i New York, blir Eric ferdig med sin doktorgrad. Det blir ikke mange møtene de to årene hun studerer.

– I løpet av de to årene jeg studerer i New York, kom han hit fire ganger, mens jeg kom til Europa to ganger, sier Sirena.

Tross lang tid mellom hvert besøk, var de begge fast bestemt på å få det til å fungere.

– Til slutt ble jeg ferdig med studiene, og bestemte meg for å reise tilbake til Tyskland. Nå bor vi sammen i Köln.

Gav hverandre sitt ja

SA JA: Brudeparet gav hverandre sitt ja ved Svolvær i Lofoten i høst.

Foto: Jakob Granqvist / Nordica Photography

– Besøkte Norge for tre år siden

På det tidspunktet hadde de begge fått nok av avstandsforhold, og de bestemte seg derfor for å gjøre det offisielt: De ville tilbringe livene sine sammen.

Bryllupsforberedelsene startet i sommer, og ingen av dem var i tvil om hvor den store dagen skulle finne sted.

– For tre år siden var vi på vandretur sammen i to uker, mellom Bergen og Oslo. Vi ble fascinert av den unike naturen, og hvor god plass det var. Når man vandrer i Tyskland kan du knapt gå fem minutter uten å møte på folk. I Norge var det helt annerledes. Her kunne vi nyte freden.

De gjorde derfor et løfte om å komme tilbake en dag, for å oppleve Nord-Norge.

– Vi kom over et reisemagasin som viste bilder fra Lofoten mens vi diskuterte bryllupet. Slik oppstod ideen om et bryllup i Norge.

Fikk hjelp fra norske planleggere

Det var heller ingen enkel prosess å gifte seg i et land og et område hvor ingen av dem hadde vært før. Bryllupsplanleggere fra Oslo ble redningen.

– De gjorde en fantastisk jobb med å planlegge og få på plass alt papirarbeidet. Vi hadde ikke klart det uten deres hjelp, sier Sirena.

I tillegg hentet de inn fotografer fra Sverige.

– Jeg kom over arbeidene til fotografene gjennom en bryllupsblogg, og ble fascinert over måten de inkorporerte landskapet i bildene. Jeg var ikke i tvil om at det måtte bli dem.

Giftet seg i Lofoten

MÅTTE FÅ HJELP: Bryllupsplanleggere fra Oslo ble redningen for å få alt i stand.

Foto: Jakob Granqvist / Nordica Photography

– Var bekymret

Så med en partner fra Tyskland, bryllupsplanleggere fra Oslo og fotografer fra Stockholm reiste de alle sammen til Lofoten en septemberdag i høst. Det ble en opplevelse de aldri vil glemme.

– Det var grått og regnfullt de første dagene, og vi ble litt bekymret. Men så kom finværet. Det var viktig for oss å ha bryllupet utendørs, og det angrer vi ikke på.

Hun kan ikke forstå hvorfor mange nordmenn reiser til utlandet for å gifte seg.

– Alle vi møtte, var sjokkerte. Mange kunne ikke forstå at vi skulle gifte oss der, og at vi hadde reist så langt. Da måtte vi bare be dem om å se på omgivelsene.

Det er rart Norge ikke er kjent som bryllupsdestinasjon.

Sirena LaBurn

– Det er rart Norge ikke er kjent som bryllupsdestinasjon, det tror jeg landet lett kunne blitt, mener Sirena.

Det ble en liten, men minneverdig seremoni, legger hun til.

– Det var kun oss, vi hadde ingen venner og familie til stede. Det gjorde at vi kunne slappe av, nyte dagen og fokusere på hverandre. Vi var i Lofoten i 12 dager, og det var noen herlige dager.

– Anbefaler du andre å ta bryllupet i Lofoten?

– Absolutt. Vi lever i en vakker verden, men jeg tror Norge har vært ekstra heldig, ler hun.

– Lofoten er noe for seg selv

Også bryllupsfotografene var imponert over omgivelsene.

– Jeg har vært mange steder over årenes løp, men Lofoten var noe for seg selv, sier Jakob Granqvist i Nordica Photography, som sammen med sin kollega reiser verden rundt for å fotografere bryllup.

Han forteller om en økende interesse for norske landskap internasjonalt.

– Vi jobber mye med omgivelsene og landskapet for å inkorporere det i bildene, slik at man får en følelse av hvor man er. Det er enkelt i Norge, hvor det er så fint.

– Hvilke steder har skilt seg ut på oppdragene deres?

– Island, Kenya og Bali var favoritter inntil jeg var i Lofoten, fastslår han.

Cole Roberts og Jakob Granqvist i Nordica Photography

REISER VERDEN RUNDT: Cole Roberts og Jakob Granqvist i Nordica Photography.

Foto: Nordica Photography