– Verden er et vakkert sted, men Norge har vært ekstra heldig

Sirena fra Texas og Eric fra Tyskland møttes i Argentina, og giftet seg i høst i Lofoten. Bildene fra bryllupet vekker oppsikt hos amerikansk mediegigant.

Sirena fra Texas og Eric fra Tyskland giftet seg i Lofoten

VEKKER OPPSIKT: Amerikanske «The Huffington Post» mener bildene fra dette bryllupet i Lofoten viser «himmel på jord».

Foto: Jakob Granqvist / Nordica Photography

Da amerikanske Sirena LaBurn fra Texas møtte tyske Eric Schmidtmann i Argentina, ble det starten på et lengre avstandsforhold.

I høst giftet de seg ved Svolvær i Lofoten. Bildene vekker oppsikt hos amerikanske The Huffington Post, som mener at bildene fra bryllupet minner oss på hvor vakker planeten vår egentlig er.

Verken Sirena eller Eric var noen gang i tvil om at det var i Lofoten seremonien skulle finne sted da de begynte å planlegge bryllupet sitt for få måneder siden.

– Da vi møttes for førte gang, reiste vi begge alene. Å gjøre en ferie ut av bryllupet vårt også, falt derfor helt naturlig, sier Sirena LaBurn til NRK.

Giftet seg i Lofoten

REISTE ALENE: Brudeparet møttes på ferie i Argentina. Det ble starten på et lengre avstandsforhold.

Foto: Jakob Granqvist / Nordica Photography

Pendlet mellom kontinenter

Det er ikke bare-bare å være i et forhold samtidig som man bor på hvert sitt kontinent. Da paret først bestemte seg for å satse på kjærligheten for fem år siden, betød det mange lange flyturer over Atlanteren.

– Han måtte komme til Texas, og jeg måtte reise til Tyskland. Vi er glad i å reise, men det er klart at det ble litt slitsomt i lengden, sier Sirena.

Åtte måneder etter at de først møttes, bestemte derfor Sirena seg for å slippe alt for å reise til Tyskland. Der bodde de sammen i to år, før Sirena bestemte seg for å forfølge karriere i hjemlandet.

– Jeg er egentlig utdannet maler, og ble akseptert på et masterprogram i New York. Dermed måtte vi igjen reise langt for å se hverandre.

Studerte i New York

Mens Sirena fullfører utdannelsen i New York, blir Eric ferdig med sin doktorgrad. Det blir ikke mange møtene de to årene hun studerer.

– I løpet av de to årene jeg studerer i New York, kom han hit fire ganger, mens jeg kom til Europa to ganger, sier Sirena.

Tross lang tid mellom hvert besøk, var de begge fast bestemt på å få det til å fungere.

– Til slutt ble jeg ferdig med studiene, og bestemte meg for å reise tilbake til Tyskland. Nå bor vi sammen i Köln.

Gav hverandre sitt ja

SA JA: Brudeparet gav hverandre sitt ja ved Svolvær i Lofoten i høst.

Foto: Jakob Granqvist / Nordica Photography

– Besøkte Norge for tre år siden

På det tidspunktet hadde de begge fått nok av avstandsforhold, og de bestemte seg derfor for å gjøre det offisielt: De ville tilbringe livene sine sammen.

Bryllupsforberedelsene startet i sommer, og ingen av dem var i tvil om hvor den store dagen skulle finne sted.

– For tre år siden var vi på vandretur sammen i to uker, mellom Bergen og Oslo. Vi ble fascinert av den unike naturen, og hvor god plass det var. Når man vandrer i Tyskland kan du knapt gå fem minutter uten å møte på folk. I Norge var det helt annerledes. Her kunne vi nyte freden.

De gjorde derfor et løfte om å komme tilbake en dag, for å oppleve Nord-Norge.

– Vi kom over et reisemagasin som viste bilder fra Lofoten mens vi diskuterte bryllupet. Slik oppstod ideen om et bryllup i Norge.

Fikk hjelp fra norske planleggere

Det var heller ingen enkel prosess å gifte seg i et land og et område hvor ingen av dem hadde vært før. Bryllupsplanleggere fra Oslo ble redningen.

– De gjorde en fantastisk jobb med å planlegge og få på plass alt papirarbeidet. Vi hadde ikke klart det uten deres hjelp, sier Sirena.

I tillegg hentet de inn fotografer fra Sverige.

– Jeg kom over arbeidene til fotografene gjennom en bryllupsblogg, og ble fascinert over måten de inkorporerte landskapet i bildene. Jeg var ikke i tvil om at det måtte bli dem.

Giftet seg i Lofoten

MÅTTE FÅ HJELP: Bryllupsplanleggere fra Oslo ble redningen for å få alt i stand.

Foto: Jakob Granqvist / Nordica Photography

– Var bekymret

Så med en partner fra Tyskland, bryllupsplanleggere fra Oslo og fotografer fra Stockholm reiste de alle sammen til Lofoten en septemberdag i høst. Det ble en opplevelse de aldri vil glemme.

– Det var grått og regnfullt de første dagene, og vi ble litt bekymret. Men så kom finværet. Det var viktig for oss å ha bryllupet utendørs, og det angrer vi ikke på.

Hun kan ikke forstå hvorfor mange nordmenn reiser til utlandet for å gifte seg.

– Alle vi møtte, var sjokkerte. Mange kunne ikke forstå at vi skulle gifte oss der, og at vi hadde reist så langt. Da måtte vi bare be dem om å se på omgivelsene.

Det er rart Norge ikke er kjent som bryllupsdestinasjon.

Sirena LaBurn

– Det er rart Norge ikke er kjent som bryllupsdestinasjon, det tror jeg landet lett kunne blitt, mener Sirena.

Det ble en liten, men minneverdig seremoni, legger hun til.

– Det var kun oss, vi hadde ingen venner og familie til stede. Det gjorde at vi kunne slappe av, nyte dagen og fokusere på hverandre. Vi var i Lofoten i 12 dager, og det var noen herlige dager.

– Anbefaler du andre å ta bryllupet i Lofoten?

– Absolutt. Vi lever i en vakker verden, men jeg tror Norge har vært ekstra heldig, ler hun.

– Lofoten er noe for seg selv

Også bryllupsfotografene var imponert over omgivelsene.

– Jeg har vært mange steder over årenes løp, men Lofoten var noe for seg selv, sier Jakob Granqvist i Nordica Photography, som sammen med sin kollega reiser verden rundt for å fotografere bryllup.

Han forteller om en økende interesse for norske landskap internasjonalt.

– Vi jobber mye med omgivelsene og landskapet for å inkorporere det i bildene, slik at man får en følelse av hvor man er. Det er enkelt i Norge, hvor det er så fint.

– Hvilke steder har skilt seg ut på oppdragene deres?

– Island, Kenya og Bali var favoritter inntil jeg var i Lofoten, fastslår han.

Cole Roberts og Jakob Granqvist i Nordica Photography

REISER VERDEN RUNDT: Cole Roberts og Jakob Granqvist i Nordica Photography.

Foto: Nordica Photography

Video

Distriktsnyheter fra Nordland. TV
Adrian (27) må vise finger, rope, rekke tunge og lage kysselyder. Helst når det passer ekstremt dårlig.
Venke opplevde enhver hesteeiers mareritt da hun oppdaget en fremmed mann i stallen hennes.