– Ubehagelig at hun gråt av kronikken min

– Det er en barsk retorikk. Men jeg ville gjort det samme igjen, sier Anki Gerhardsen etter angrepet på Norges største rosablogger. Sophie Elise mener derimot Gerhardsen burde skille mellom henne som person og som skribent.

Anki Gerhardsen

- Jeg vet ikke om det lenger er menn som objektiviserer, seksualiserer og fremmer dette ekstreme utseendefokuset i samfunnet lenger. Det virker som om kvinner klarer dette utmerket på egen hånd, sier Anki Gerhardsen.

Foto: Vilde Bratland Erikstad/NRK

Å legge seg ut med en av Norges desidert mest leste bloggere, er ingen spøk. Det fikk journalist Anki Gerhardsen erfare da at hun skrev kronikken Hvorfor i all verden skal vi støtte Sophie Elise Isachsen? i fagbladet Journalisten denne uka.

Her tar journalisten og kritikeren Anki Gerhardsen et oppgjør med det hun mener er medias feige håndtering av den kjente rosabloggeren Sophie Elise Isachsen.

Blant annet skrev hun «Den såkalte rosabloggen er mer snakk om en orgie i selvdyrking med sminke, shopping, klær og pornolignende posering i dertil passende antrekk.»

Reaksjonene lot ikke vente på seg. I fire dager har debatten rast om hvorvidt dette er mobbing av en ung jente eller ikke.

– Det har vært mediekjør som jeg aldri noensinne har opplevd.

– Var nok litt krass

Anki Gerhardsen innrømmer at hun nok har vært litt hard mot Sophie Elise.

Det er en barsk retorikk. Da jeg leste at hun ble lei seg og gråt, kjente jeg at det var ubehagelig. Da måtte jeg gå noen runder med meg selv. Hadde jeg tråkket over streken? Men jeg mener at innholdet i kronikken er sannferdig. Jeg beskriver konkrete fenomener på bloggen, og jeg står inne for det, sier hun til NRK.

Målet med kronikken var ifølge kronikkforfatteren ikke å ramme Sophie Elise, men medias håndtering av det bloggeren står for. Blant annet har Dagbladet nominert henne til «Årets navn».

(artikkelen fortsetter under)

Sophie Elise Isachsen blogger med mikrofon

Sophie Elise Isachsen skriver på bloggen sin at kritikken fra Anki Gerhardsen er overkant aggressiv.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

– Mediene driver ukritisk framsnakking av Sophie Elise Isachsen. Hun er skjermet mot seriøs, pågående kritikk. Grunntonen i bloggen, som har nær 80.000 lesere, enkelte helt ned i 7-årsalderen, er ekstremt fokusert på kropp og utseende.

Anki Gerhardsen ser ingen grunn til å heie fram dette budskapet i et samfunn der ungdom ofte er misfornøyd med utseende.

Vi vet at en høy prosentandel av særlig jentene driver med selvskading. Vi vet også mye om spiseforstyrrelser.

– Greit å være slem

Natt til i går svarte Sophie Elise Isaksen på kritikken, som hun mener er i overkant aggressiv.

Isachsen mener Gerhardsen bør skille mellom utseendet hennes, og det hun skriver om.

Isaksen avviser at hun er noe usunt ideal for unge jenter, selv om hun har gjennomgått skjønnhetsoperasjoner.

– Jeg ble ikke fornøyd med meg selv etter de operasjonene heller. Det krevde at jeg jobbet med meg selv på innsiden og fant ut av hvem jeg er, skriver Isachsen på bloggen sin.