– Skjerpende at han sparket henne i hodet da hun lå blødende på gaten

Statsadvokat Thor Erik Høiskar mener mannen som er tiltalt for drapsforsøk i Lofoten, bør få en streng straff. – Det er bare bitte små tilfeldigheter som gjorde at offeret ikke døde.

Knivstikk svolvær

I oktober for snart et år siden måtte politiet rykke ut til en adresse i Svolvær. Der fant de en hardt skadd kvinne i 30-årene som hadde blitt angrepet i sin egen leilighet.

I Salten tingrett la Høiskar ned en påstand om åtte år og tre måneders fengsel under rettssakens siste dag.

– Dette er en alvorlig sak. Han stakk offeret flere ganger med kniv i magen og et av stikkene skrapet borti selve hjertet. Det var kun centimeter unna at hun døde umiddelbart, sier Høiskar til NRK.

Angrepet i sin egen leilighet

I oktober for snart et år siden måtte politiet rykke ut til en adresse i Svolvær. Der fant de en hardt skadd kvinne i 30-årene som hadde blitt angrepet i sin egen leilighet.

Ifølge tiltalen ble kvinnen av østeuropeisk opprinnelse knivstukket flere ganger, blant annet i hjertet. Kort tid etter dette skal tiltalte ha slått og sparket kvinnen som lå skadet på bakken.

– Jeg tenker at det svært skjerpende at han følger etter henne ut på fortauet, hvor hun ligger og blør, og sparker henne flere ganger i hodet, sier statsadvokat Høiskar.

– En kamp om samvær

Forsvareren til den tiltalte østeuropeiske 39-åringen, Christine Hamborgstrøm, ba om full frifinnelse i retten. Hun fortalte før rettssaken at hennes klient ikke erkjenner straffskyld for drapsforsøket.

– Det dreier seg om en fars kamp for å sikre rett til samvær med et mindreårig barn, og gi barnet kontakt med den av foreldrene som ikke har den daglige omsorgen. Det er bakgrunnen for hele den tragiske hendelsen, sier forsvareren.

Bakgrunnen for drapsforsøket skal være at mannen kom til Norge for å hilse på sønnen. I motsetning til kvinnen har ikke faren norsk statsborgerskap.

Høiskar forteller at kvinnen i dag har det bra forholdene tatt i betraktning.

– Hun har selvfølgelig slitt psykisk i etterkant og hun fortalte i retten at hun fortsatt var redd for mannen, sier Høiskar.