NRK Meny
Normal

– Politisk ståsted? Det vet jeg ikke hva betyr

Uuut mot havet (uten Rune Rudberg) seilte vi til Vegaøyene. Lite forberedt på å tilbringe store deler av oppholdet utenfor Spar. Med Wunderbaum.

Dokumentarfilm om Ulrikke Rakvaag fra Vega. Nett
Av Iver's Angels.

Ivers Angels logo

Kjent for verdensarven, ærfugldyne for 50 000 kr og ikke minst serien Himmelblå. På Vega møtte vi Ulrikke ”Ulla-Britt” Rakvaag; stupforelska i elg og over gjennomsnittet fan av fargen rosa. Dagene til en typisk ung Vegværing påstår hun er på parkeringsplassen utenfor Spar(de har gratis Wi-fi). I all slags vær. Om det høljer, ruller de bare under bensinpumpa for å holde den senka bilen (ofte en ”bimmer”) unna rustskader.

Privatsjåfør på øya var selvfølgelig et must for oss, der Ulrikkes godt brukte ”Merce” fra 1994 sto til disposisjon. Sightseeing på alle øyas kanter sto først på lista for en heimekjær vegværing. Likevel var hun ikke så begeistret over rådyrene som streifet i grillen(som egentlig ikke eksisterte, på grunn av tidligere rådyrpåkjørsel) i hver sving.

Ordførerselfie med André Møller i Vega kommune.

Iver's Angels obligatoriske ordførerselfie ble selvfølgelig André Møller(Ap) med på i sin røde villa. Privatsjåfør Ulrikke visste uten tvil hvilken innkjørsel ordføreren holdt til.

Foto: André Møller

Som ungdommer flest er Ulrikke minimalt interessert i politikk.

– Politisk ståsted? Det vet jeg ikke hva betyr.

Med mangel på informasjon på hvem som er statsminister i Norge og om at Venstre eller Høyre var et parti, er det forståelig at det å bruke stemmeretten til høsten ikke var førsteprioritet(kanskje også på grunn av usikkerheten på om det var kommune- eller stortingsvalg i 2015).

På en liten plass som Vega er det vel naturlig at alle kjenner hverandre. Også i alle aldre, der ”fuck you-fingeren” ofte var en hyggelig hilsning for imøtekommende biler. Men fantastisk var det. Med kun to dagers opphold, er det ingen tvil om at gjengen i Iver’s Angels tenker seg tilbake i fremtiden.