Hopp til innhold

– Per har tre sjefer, Erna, Siv og meg

– Den øverste sjefen kommer alltid til å være meg. Det må det ikke være noen tvil om, sier den nye fiskeriministerens kone Line Miriam Sandberg.

Line Miriam Sandberg

Line Miriam Sandberg mener det er på høy tid at ektemannen fikk en statsrådspost, og er spesielt fornøyd med at det ble fiskeri. – Hele kysten er avhengig av fiskeriene, og det er også nasjonen Norge også, sier hun.

Foto: Lars Åke Andersen / Troms fylkeskommune

– Per er vant til å takle tøffe damer. Erna og Siv får ei stor utfordring, men det tror jeg de er klar over. Jeg tror imidlertid det kommer til å gå veldig bra, sier Per Sandbergs kone Line Miriam Sandberg (46), som selv er en erfaren kommune- og fylkespolitiker.

I dag ble Per Sandberg utnevnt som landets nye fiskeriminister. Det var på tide, ifølge kona.

– Nå har jeg visst dette lenge. Men det er veldig hyggelig og stor stas at han nå får en posisjon rundt bordet. Det å sitte ved bordet der avgjørelsene tas, betyr at man kan være med å påvirke. Ikke bare på sitt eget fagfelt som nå er fiskeri, men også de andre områdene. Alt henger sammen med alt i politikken.

I dag sitter Sandberg i fylkestinget, sin andre periode i Helse Nord-styret og er gruppeleder for Frp i Lenvik i Troms, hvor ekteparet bor med sin ni år gamle sønn Jakob.

Opptatt av fiskeri?

Per Sandberg har bred politisk erfaring og har sittet på Stortinget i 18 år, men ifølge Fagbladet FiskeribladetFiskaren ikke vist særlig interesse for fiskeripolitikk.

Line Miriam Sandberg på styremøte i Helse Nord

Line Miriam Sandberg var på styremøte i Helse Nord i Bodø da mannen ble utnevnt som ny fiskeriminister. – Jeg har visst det lenge.

Foto: Kari Skeie / NRK

Det er ikke helt riktig, ifølge Sandbergs kone.

– Fiskeriministeren er rett post. Det er få i Frp som kan fiskeripolitikken så detaljert som Per. Han har sittet i programutvalget i Fremskrittspartiet i mange år, og utviklet alle partiprogrammene. Han har kompetanse på dette, men må selvsagt lese seg opp på området.

Hun legger ikke skjul på at hun kommer til å involvere seg i fiskeripolitikken framover.

– Fiskeripolitikken er en naturlig del av mitt liv og virke i nord, som fylkestingsmedlem og lokalpolitiker. Det pågår store prosesser i Nord-Norge nå i forhold til oppdrettsnæring, hvem som skal få lov til å fiske og hvor stor båtene skal være, sier Line Miriam Sandberg.

– En tid for alt

Per Sandberg

INN: Per Sandberg er blitt fiskerminister.

Foto: Ilja C. Hendel / © Ilja C. Hendel

Da Høyre og Frp dannet regjering ved siste stortingsvalg sa Per Sandberg at han ikke var aktuell som minister blant annet på grunn av familiesituasjonen. Men det har endret seg.

– Det er en tid for alt. Det er mye som skal diskuteres ved et jobbskifte. Man har roller som krever mye arbeid, sier kona.

– Er blitt nordlending

Sandberg har gjort nordlending av seg og bor på Senja. Kona tror han vil ta med seg Nord-Norge perspektivet inn i regjeringen.

– Fiskerinæringa er ikke bare fisken og industrien, men vel så mye infrastruktur. Nordnorske vinterveier byr på utfordringer fisken skal fram ferskest mulig på kortest mulig tid. Den problemstillingen tror jeg Per kommer til å ha med seg.