– Nyt lørdagen, for nå er mer ustabilt vær i vente

I morgen får de fleste stedene i Nordland pent vær. Men nyt oppholdet, for finværet er bare en forbigående periode som vil bli erstattet av regnbyger.

Nydelig solnedgang på Vega

Nydelig solnedgang på Vega avbildet denne uken. Lengre ned i saken kan du se flere bilder som leserne har sendt inn.

Foto: Sølvi Ludviksen Solem

Den første uka i juni har ikke vært imponerende oppe i nord. Det har vært ustabilt med noen solskinnstimer for de heldige, men regnbyger i perioder for de fleste. I tillegg har temperaturen ligget under det som er forventet i disse dager, og den har ikke tenkt seg oppover i plussgradene med det første.

Varmetyver i øst

Plussgradene har den siste tiden hengt over Russland og Ukraina, som har vært de heldige til å få varmen i junidagene.

– Det er uflaks for oss i nord at værsituasjonen er fastlåst med kjølige luftmasser over Nord-Atlanteren, Norskehavet og det meste av Skandinavia, forteller Trond Vien, som er vakthavende meteorolog ved Vervarslinga for Nord-Norge.

Værsituasjonen skal fortsatte å være slik den er, og landene i øst trekker fremdeles det lengste strået i kampen om varmen.

Ustabil periode

For oss i nord er det bare å smøre seg med tålmodighet, for værvarslingen viser at sommerværet lar vente på seg.

– Det blir ikke noe stabilt sommervær i de nærmeste dagene. Vi får en ustabil periode fremover, med regnbyger som kommer og går vekselsvis i Nord-Norge, opplyser Vien.

Bygene kommer innover landet fra havet, men det vil innimellom bli korte perioder med solskinn for de heldige. Det som derimot blir stabilt fremover er temperaturen, som ikke har tenkt å stige noe særlig.

– Temperaturene blir forholdsvis moderate, og blir liggende på en 10-15 grader, og noen dager også under normalen for årstiden, forteller Vien.

Fortsatt håp

Meteorologen kan likevel fortelle at det fortsatt er håp for nordlendinger som ønsker godt sommervær, men man må smøre seg med tålmodighet og heller satse på neste måned.

– Håp er det fremdeles, men sommerværet ser ikke ut til å ankomme Nordland i løpet av juni, sier Vien.

Månedsvarselet viser at neste ukes temperaturer blir liggende under det som er normalt for årstiden, og at nedbørene vil ligge i overkant av det som er normalt.

– Neste uke blir det både kaldere enn vanlig, og mer regn enn normalt for årstiden, men uken som følger ser ut til å bli litt bedre og krype oppover mot det som er forventet av juni.