Hovedfergen krasjet i kaia – nå svikter også reservefergen

1. juli overtok Torghatten Trafikkselskap fergetrafikken i sambandet Tjøtta-Forvik fra Boreal, nå må konsernet be konkurrenten om hjelp.

Bilferga MF 'Godfjord' måtte på verksted etter en kollisjon torsdag. Nå har bilfergen krasjet igjen. Dette er det tredje uhellet på fergestrekningen Tjøtta-Forvik siden torsdag.

UHELDIG: I forrige uke krasjet hovedfergen MF Godfjord i kaia på Forvik. Fire personer ble skadd og fergen er fortsatt på verksted.

Etter at Torghatten Trafikkselskap overtok fergesambandet Tjøtta-Forvik har problemene stått i kø.

Hovedfergen i sambandet, MF Godfjord, befinner seg fortsatt på verksted i Sandnessjøen etter uhellet på fergeleiet på Forvik.

Klokken 08.55 i dag morges hadde Torghatten Trafikkselskap nok en gang tekniske problemer, denne gangen med suppleringsfergen Brandal.

– Vi fikk tekniske problemer da den skulle gå fra Tjøtta. Vi jobber ennå med å løse feilen og den er ikke i drift, forteller Odd-Hermann Kristiansen, driftssjef i Torghatten Trafikkselskap.

Må be konkurrenten om hjelp

Nå skal Torghatten Trafikkselskap sette inn konkurrentfirmaet Boreals MF Alsten i sambandet Tjøtta- Forvik fra førstkommende mandag, 21. juli. Fergen leies ut august måned.

– Det er viktig å fokusere på god drift av sambandene. Situasjoner med slike leieavtaler forekommer ganske ofte innenfor næringen. Boreal har leid ei ferge fra Torghatten konsernet frem til 30. juni som de brukte i dette sambandet, mener Kristiansen

Trøblete start

Torghatten Trafikkselskap overtok sambandet Tjøtta-Forvik fra Boreal 1. juli.

– Vi har hatt en trøblete start. Det har vært to hendelser med hovedfergen som gjør at den er ute av drift. Vi har prøvd å finne en annen løsning av fartøy, med et eldre fartøy som har gått i en periode. Nå har vi fått på plass en leieavtale med Boreal, forklarer Kristiansen.

Det er ennå uklart hva som er årsaken til MF Godfjords uhell, men Odd-Herman Kristiansen forteller at de er i gang med utredningen.

– Fergas utstyr er demontert og sendt inn for kontroll, måling og reparasjon. Vi får bistand fra leverandørene av manøversystemet. Det blir intern gransking for å få på plass historikk og innspill fra dem som var med på hendelsen.

Tenker på passasjerene

– For oss har hensynet til passasjerene vært viktigst. Dette sikrer nå god drift av sambandet Tjøtta–Forvik i den viktige sommertrafikken, sier administrerende direktør i Torghatten Trafikkselskap, Øyvind Løvdahl.

Passasjerer som skulle ta sambandet fergen fra Forvik i dag måtte vente lenge på ny ferge.

– Jeg er kok forbannet, forteller Kate Arnøy. Dette melder banett.no

– Når du står i en fergekø så er nok ikke sympatien høy hos operatør og fergeselskap. Det har vært utfordringer gjerne skulle vært foruten, og ikke minst slippet å utsette passasjerene for, avslutter Kristiansen.