– Nå skal vi ta en velfortjent ferie

Bodø/Glimt avsluttet sesongen med å slå Viking 3-2 hjemme på Aspmyra. Laget kom under før pause, men slo til med en gnistrende 2. omgang. Nå tar laget fotballferie med god samvittighet.

Ibba-jubel

«Ibba» Lajaab jubler for seiersmålet mot Viking i kveld.

Spesielt var innhoppet til Ulrik Berglann av det friske slaget. Han kom inn for Trond Olsen, herjet med Vikings høyrekant og kom til flere gode innlegg.

– Jeg er veldig fornøyd med sesongen. Vi havner på 35 poeng. Det var viktig å få avsluttet sesongen på en god måte etter kollapsen vi hadde sist, sier trener Jan Halvor Halvorsen til NRK.no.

Til tross for seieren klarte ikke laget å avansere fra sin 13. plass på tabellen, mens Viking til slutt endte på 11. plass med ett poeng mer. Det endte også 3-2 til Glimt i det forrige møtet mot Viking.

– Med tanke på forutsetningene har sesongen vært over forventning. Vi har det mest urutinerte laget og har brukt minst penger, sier Halvorsen

Før kampen fikk Viking-forsvareren Indridi Sigurdsson blomster for sin kjappe inngripen da Bodø/Glimts Papa Alioune Ndiaye svelget tunga sist lagene møttes.

Sigurdsson får blomster for å ha reddet Badou i en tidligere kamp

Bodø/Glimts supporterklubb ga Indridi Sigurdsson blomster etter episoden da «Badou» svelget tunga sist lagene møttes.

Gjestene friskest

Viking virket friskest og ville mest fra start, selv om begge lagene hadde noen gode målsjanser før det første målet kom minuttet før pause. For Glimt hadde Ndiaye to gode muligheter som med litt mer besluttsomhet kunne blitt mål.

Vikings Veton Berisha grubler kanskje fortsatt på hvordan han klarte å sette ballen over mål fra fem meters hold.

Ett minutt før pause kunne Vikings toppscorer Vidar Nisja sende sitt lag i ledelsen. Han dukket opp inne i feltet og flikket ballen i mål. Det var hans niende mål for sesongen.

Brede Moe

Brede Moe knallet inn utlikningen bak en sjanseløs Iven Austbø i Viking-målet

Snudde kampen

Hjemmelaget kom ut etter pausen med en helt annen innstilling og gikk rett i strupen på Viking. Brede Mathias Moe var framme og banket inn utligningen på volley etter at Iven Austbø måtte gi retur på et frispark fra Ndiaye.

Morten Konradsen

Morten Konradsen gir Bodø/Glimt-ledelsen 2-1-

Abdurahim Laajab hadde også en avslutning i rammeverket før Morten Konradsen presenterte seg med en lekkerbisken. Han fikk ballen inne i feltet av Ndiaye og tråklet seg flott forbi to-tre Viking-forsvarere før han satte inn 2-1-målet.

Viuex Sane skapte ny spenning i kampen da han var uheldig og satte ett hardt innlegg fra Yann-Erik de Lanlay i eget mål.

Lajaab skulle derimot finne nettmaskene til slutt. Han banket inn 3-2-målet på hel volley med drøye kvarteret igjen å spille, og sørget for at Glimt avsluttet sesongen på en god måte.

– Vi skal trene hele neste uke og gjennomføre en del fysiske tester. Så blir det etter hvert en velfortjent ferie, smiler Jan Halvor Halvorsen.