NRK Meny
Normal

– Lykken var at føreren ikke satt i bilen da vogntoget traff

Da sjåføren av en personbil så vogntoget som hadde sklidd av veien gikk han ut av bilen for å se om han kunne hjelpe. Like etter ble bilen hans påkjørt av et nytt vogntog som ikke greide å stanse på den såpeglatte veien.

Trafikkulykke på E10 Bjørnfjell.

To vogntogene og en personbil var involvert i en trafikkulykke på E10 ved Bjørnfjell.

Foto: Politiet

– Vogntoget dro med seg personbilen og smalt inn i vogntoget foran. Personbilen er relativt knust, men heldigvis var føreren ute av bilen. Sjåføren som kom bak klarte å varsle slik at alle personene som oppholdt seg på veien kom seg unna, forteller politiførstebetjent Vidar Eng ved Narvik politistasjon til NRK.

– Ulykken kunne endt mye verre. Personbilen er ganske ødelagt i bakkant, konstaterer politiførstebetjenten.

Det var like før klokka 10 at nødetatene i Narvik fikk melding om en trafikkulykke på E10 over Bjørnfjell. Et vogntog på tur til Sverige hadde fått stans og sklidd delvis av veien. På tur ned kom et utenlandsk vogntog på vei mot Narvik.

Vogntoget forsøkte å stanse, men skled 100 meter og sakset på veien.

Klarer ikke å stanse

– Bak vogntoget kommer det en personbil, som klarer å stoppe. Sjåføren av personbilen går ut av bilen og fram til vogntoget for å spørre om han kunne hjelpe. Da kommer nok et utenlandsk vogntog som ikke klarer å stanse. Det kjører inn i personbilen som blir smadret, sier Vidar Eng.

Diesellekkasje

Ifølge politiet var det gode dekk på alle de involverte biler.

– Jeg har aldri opplevd en så glatt veibane noen gang. Det er lite friksjon. Selv med piggdekk har man ikke sjans å stoppe. Du bare sklir videre, og må stoppe i en hindring, sier Vidar Eng.

I tillegg har brannvesenet måtte håndtere en lekkasje av hydraulikkolje og mulig diesel.

– Vi oppfordrer bilistene som skal over fjellet om å sko kjøretøyene godt og kjøre forsiktig, sier politiførstebetjenten.

Trafikkulykke på E10 Bjørnfjell.

Ifølge politiet var det gode dekk på alle de involverte biler.

Foto: Politiet