– Lofoten er et mekka for fotografer

Hobbyfotografer fra hele verden strømmer til Lofoten for å ta arktiske landskapsbilder.

Hobbyfotografer reiser til Lofoten

POPULÆRT: Dramatikken i naturen, de majestetiske fjelltoppene og det spektakulære vinterlyset trekker hobbyfotografer fra hele verden til Lofoten.

Foto: Stian Klo / Lofoten Tours

– Å ta arktiske landskapsbilder har aldri vært så hett som nå, forteller fotograf og gründer, Stian Klo.

For to år siden sluttet han i jobben sin som vernepleier, fulgte guttedrømmen og tilbyr nå fotokurs gjennom selskapet Lofoten Tours.

– Folk kommer helt i fra Sør-Afrika, Dubai og Australia for å ta bilder av Lofoten. Landskapet skiller seg ut fra stedene de kommer fra, og turistene opplever det som eksotisk, sier Klo.

Han opplever en enorm etterspørsel fra turister som ønsker å ta bilder av Lofoten.

– De går i høyspenn når de kommer hit, og vet ikke i hvilken retning de skal begynne å fotografere. Nå har vi fullbookede kurs ti måneder i forkant.

Får ikke nok av Lofoten

Colin Walder fra Edinburgh i Skottland er en av mange fotografer som har reist til øyriket i nord for å ta landskapsbilder.

– Det første jeg tenkte da jeg kom til Lofoten var «wow». Jeg har vært der to ganger og ønsker å dra tilbake, det er helt magisk der.

Dramatikken i naturen, de majestetiske fjelltoppene og det spektakulære vinterlyset trakk Walder til Lofoten.

– Jeg ønsket å oppleve noe unikt og bli inspirert til å ta gode bilder. Man vil ikke få den samme opplevelsen noe annet sted, forteller hobbyfotografen.

– Verdens vakreste kyst

Colin Walder

HOBBYFOTOGRAF: Colin Walder fra Skottland har reist to ganger til Lofoten for å ta bilder.

Foto: Privat

Avdelingsdirektør Geir Solheim i NHO Reiseliv er ikke overrasket over den store etterspørselen.

– Lofoten er en turistmagnet og har en magisk tiltrekning til folk fra hele verden. I løpet av de siste årene har Lofoten blitt den viktigste opplevelsesdestinasjonen i hele Nord-Norge.

Også Hurtigruten opplever en økt tilstrømming av turister på vinterstid. På fem år har de tredoblet antall reisende på denne tiden av året.

– Arktiske vinteropplevelser er i fremmarsj og vi forventer at det vil bli enda mer populært, sier kommunikasjonsrådgiver Stein Lillebo i Hurtigruten.

– Hva er det folk vil oppleve når de reiser til Nord-Norge?

– De ønsker å oppleve verdens vakreste kyst. Mange jakter på nordlyset, men en tur til Nord-Norge på vinteren er ikke mislykket dersom man ikke får se det. Det arktiske lyset, som disse fotografene blant annet jakter på, er enda mer unikt enn selve nordlyset.