– Lærer angrep og slo elev i ansiktet flere ganger

I morgen starter rettssaken mot en lærer i 50-årene som er tiltalt for vold mot en 13 år gammel elev under særdeles skjerpede omstendigheter.

Hendelsen skjedde på et ungdomsarrangement i Andøy kommune i Vesterålen i november.

Ifølge tiltalen skal læreren ha løftet opp 13-åringen med et tak rundt halsen og båret ham ut av lokalet og kastet han ned i bakken hvor det lå en jernrist.

– Slo eleven i ansiktet

Deretter løftet han opp eleven på nytt og slengte han i veggen og slo han i ansiktet.

Men angrepet stoppet ikke der:

Læreren, som også er ungdomsklubblederen, dyttet på nytt 13-åringen i bakken og slo han flere ganger i ansiktet. Til slutt skal læreren ha slengt eleven i bakken en siste gang.

13-åringen skal ha fått konstatert lett hjernerystelse, kuttskader og hevelser og bloduttredelser i hode, nakke og halsregionen.

– Anses som forsvarsløs

Læreren er nå tiltalt for brudd på paragraf 232 i straffeloven. Den har en strafferamme på inntil fire år.

– Grunnen til at paragraf 232 er tatt med, er at det er så stor kraftforskjell på disse to. Guttungen anser vi for å være forsvarsløs i denne sammenhengen, sier politiadvokat Steffen Ravnåsen.

Suspendert

Læreren og ungdomsklubblederen er inntil videre suspendert som ungdomsklubbleder, og han vil heller ikke jobbe som lærer så lenge rettsprosessen mot ham foregår.

Tidligere voldsdømt

Han ble i 1993 og 2003 dømt til henholdsvis ni og sju måneders fengsel for vold – de samme forhold som han nå er tiltalt for.

Dommene ble ikke fanget opp av skolen i vesterålskommunen.

– På det tidspunktet læreren ble ansatt var det ikke krav til annet enn vandelsattest som viser siktelse, tiltale eller dom for seksuelle overgrep mot barn. Attest som sier noe om dom for vold og rus ble først innført 1. august, sier rådmannen i kommunen.

Kravet om en utvidet vandelsattest har ikke tilbakevirkende kraft.

Rettssaken starter i Vesterålen tingrett onsdag. Den tiltalte erkjenner ikke straffskyld og mener tiltalen er overdreven.