SE DIREKTE: Ordføreren svarer om eiendomsskatten i Bodø

De nye satsene for eiendomsskatt i Bodø kommune har skapt sterke reaksjoner. I dag skal ordfører Ida Pinnerød og administrasjonen orientere resten av politikerne i kommunen. Se spørrerunden direkte her fra klokka 13.00.

Ordføreren svarer om eiendomsskatten

Fra 1. mars ble det lagt ut nye satser for eiendomsskatt i Bodø kommune. Byen ble delt inn i soner, og 20.000 boliger, eiendommer og næringseiendommer er retaksert for å fange opp verdistigningen siden forrige taksering ble i 2005.

Det har ført til at mange innbyggere nå har fått en ekstra stor regning i posten. NRK har tidligere snakket med Bjørn Åge Jensen som gikk fra 0 til 30.000 i eiendomsskatt.

– Først får du sjokk, så blir du sint, sier huseieren i Bodø.

Han har opprettet en Facebook-gruppe for å få ned eiendomsskatten. Han mener at den kommunale skatten slår ekstremt urettferdig ut, og mener folk bør protestere.

Jensen er ikke alene om å være misfornøyd med de nye satsene. En undersøkelse Avisa Nordland har fått utført viser tre av fire bodøværinger vil redusere eller fjerne eiendomsskatten.

Med denne bakgrunnen har ordfører Ida Pinnerød (Ap) i dag lagt opp til et orienteringsmøte etter formannskapet. Der vil kommunaldirektør og saksbehandlere være til stede. Alle gruppelederne til alle partiene vil få anledning til å stille spørsmål.

– Jeg forventer at ordføreren avklarer sin holdning til denne formidable økningen av eiendomsskatten, sier Allan Ellingsen i Bodø Frp før møtet.

NRK vil streame hele spørrerunden direkte fra klokka 13.00.