– Jeg får aldri sånn flaks igjen

Søndag var han sekunder fra å havne i en alvorlig ulykke. I dag var Arnt Ove Brattbakk tilbake der bergingsbilen hans ble dratt ned en fjellskrent. – Jeg får aldri sånn flaks igjen i min levetid, sier han.

Video Arnt Ove Brattbakk så det vanvittige opptaket sammen med kona

Arnt Ove Brattbakk så det vanvittige opptaket sammen med kona.

Foto: NRK

Videoen av Arnt Ove Brattbakk, som hoppet ut av bergingsbilen sekunder før den ble dratt ned fjellskrenten av et vogntog, har gått sin seiersgang på internett.

I dag møtte NRK 49-åringen mens han så det vanvittige opptaket sammen med kona.

– Det er bare flaks

– Det der er bare flaks, sier Brattbakk når han ser videoen nok en gang.

Kona Tove Brattbakk er helt enig.

– Jeg er bare så glad for at han er i live. Jeg skjønte ikke hva som hadde skjedd før jeg så videoen. Da forsto jeg hvor flaks han hadde hatt, sier hun.

Ble dratt ned fjellskrenten

Bergingsbil ulykke Leirosen

Brattbakk fikk festet vogntoget til bergingsbilen og tauet den 100 meter for å slippe frem annen trafikk, men så gikk alt plutselig helt galt. Dette ble resultatet.

Foto: Arne-Gunnar Johnsen

Det var søndag formiddag at Arnt Ove Brattbakk ble sendt ut til fylkesvei 78 i Leirosen ved Sandnessjøen for å bistå et utenlandsk vogntog som hadde problemer på det glatte føret.

– Vogntoget hadde kjørt seg fast på sommerdekk, sier bergingsbilsjåføren.

Brattbakk fikk festet vogntoget til bergingsbilen og tauet den 100 meter for å slippe frem annen trafikk, men så gikk alt plutselig helt galt.

– I det vogntoget la seg over autovernet tar jeg tak i døra og hoppet ut. Jeg kjente jo at det dro i bilen. Det var en jævlig følelse, men jeg er bare glad for at jeg fikk hoppet ut, sier han.

– Jeg hadde ikke et sekund på meg en gang. Bilen var jo helt knust, så det der hadde jeg ikke overlevd.

Alvorlig bruddskader

Bergingsbil ulykke Leirosen

Dessverre gikk det adskillig dårligere for den litauiske sjåføren om bord i vogntoget. Han hadde ingen sjanse til å komme seg ut og ble med kjøretøyene ned fjellskrenten mellom 50 og 100 meter.

Foto: Arne-Gunnar Johnsen

Dessverre gikk det adskillig dårligere for den litauiske sjåføren om bord i vogntoget. Han hadde ingen sjanse til å komme seg ut og ble med kjøretøyene ned fjellskrenten mellom 50 og 100 meter.

Han ligger fortsatt på intensivavdelingen ved sykehuset i Sandnessjøen med alvorlige bruddskader.

– Det for jo en mann ned sammen med vogntoget og jeg tenker selvfølgelig på han. Det er jo et liv det også, sier Brattbakk som neppe tror han har like flaks en gang til.

– Sånn flaks går det ikke an å ha. Jeg får aldri sånn flaks igjen i min levetid.