NRK Meny
Normal

Politiet: – Ikke ofte vi har så full arrest

Vold mot offentlig tjenestemann, fyll, slåssing og det som nesten endte i et seksuelt overgrep er bare noe av det politiet i Salten har måttet håndtere i løpet av natten.

Ivar Bo Nilsson

MYE Å GJØRE: – Vi har hatt 11 stykker i arresten hos oss i natt. Det er ikke vanlig, forteller operasjonsleder Iver Bo Nilsson i Salten politidistrikt.

Foto: Bente H. Johansen / NRK

– Vi fikk inn en telefon her klokken 01.05 i natt fra et utested i Bodø. Meldingen gikk ut på tafsing som kunne endt med seksuelt overgrep, forteller Ivar Bo Nilsson hos Salten politidistrikt.

Ifølge operasjonslederen skal hendelsen ha skjedd idet en kvinne i slutten av tenårene går inn på toalettet. En mann i midten av 20-årene følger etter inn i avlukket, og låser døra.

– Et vitne ser dette skjer, tar kontakt og får opp døra. Mannen var da i ferd med å beføle kvinnen utenpå klærne. Vitnet fikk avbrutt dette før det endte i seksuelt overgrep.

Både fornærmede og siktede er lokalt tilhørende i Bodø-området.

– Mannen sitter inne hos oss i påvente av å bli avhørt. Det har ikke vært nødvendig å involvere helsepersonell. Vi har gjort nødvendig etterforskning i natt, og vil gjøre en vurdering av hva vi skal gjøre videre basert på avhør av siktede.

Hendelsen i Bodø i natt er den tredje seksuelt relaterte hendelsen politiet i Nordland har måttet håndtere i helgen.

Lørdag ble en mann i 30-årene pågrepet og siktet for voldtekt av en kvinne i midten av 20-årene på Sortland. Tidligere samme dag ble en mann i 40-årene pågrepet på Andøy siktet for voldtekt av ei 16 år gammel jente.

11 stykker i arrest

Utover dette, har det vært nok å gjøre for politiet i Salten natt til søndag.

Operasjonsleder Ivar Bo Nilsson

11 I ARRESTEN: Avhørene etter nattens hendelser fortsetter utover søndagen, opplyser operasjonsleder Ivar Bo Nilsson.

Foto: Bente H. Johansen / NRK

– Vi har hatt 11 stykker i arresten hos oss i natt. Nå har vi syv igjen. De slippes ut etter hvert, sier Nilsson.

Lørdagskvelden startet forholdsvis rolig da en mann i 50-årene ble innbrakt etter naskeri og påfølgende trusler mot ansatte i butikken.

– Ved 23.30-tiden får vi melding om en mann som har utøvd vold mot en kvinne. Dette skjedde i Bodø-området. Hun hadde fått en kraftig blåveis, så vi rykket ut og brakte mannen inn til oss. Han var i 50-årene, forteller Nilsson.

Deretter får politiet melding om tyveri av en moped.

– Det var eieren selv som oppdaget dette. Han fulgte etter tyven og så hvor mopeden ble gjort av. Deretter varslet han oss. Vi har pågrepet en mann i 30-årene, og fant også mindre mengder narkotika på vedkommende. Han sitter nå inne i påvente av å bli avhørt.

– Vi måtte også hente inn en mann fra Fauske som var så beruset at han ikke var i stand til å ta vare på seg selv, i tillegg til noen andre fyll-relaterte hendelser, legger Nilsson til.

Arrestert for vold mot politimann

I morgentimene får politiet inn melding om slåssing ved et utested i byen.

– Her har vi arrestert en person for vold mot offentlig tjenestemann. Ytterligere tre personer er innbrakt for ordensforstyrrelse.

Alle de pågrepne er menn.

– Politimannen ble truffet av et slag i skulderen. Da gikk en kollega imellom og fikk avverget slag nummer to. Tjenestemannen ble ikke skadet i hendelsen. Nå skal vi få klarhet i hva som har skjedd, så blir det opp til jurist å se på hva som skal skje videre.

– Er det vanlig med så mange i arrest?

– Det er ikke vanlig, men det skjer fra tid til annen. Arresten var rimelig full, så hadde vi måttet hente inn flere kan det hende vi hadde måttet plassere folk på dobbeltrom. Det er mye å gjøre og vi har lite folk på vakt, så det er travelt, avslutter Nilsson.