Hopp til innhold

– Hullet i veien knuste begge felgene

Andreas Pettersen krever erstatning på 10.000 kroner for bergingsbil og to ødelagte bildekk. Men Statens vegvesen blar kun opp dersom de selv har opptrådt uaktsomt.

Andreas Pettersen

OPPGITT: Andreas Pettersen fikk ødelagt to felger, men slapp med skrekken da han kjørte ned i et hull på fylkesvei 12 mellom Mo i Rana og Nesna. – Jeg holdt normal fart, sier han.

Foto: Privat

Hull i veien i Bustneslia

Hullet på fylkesvei 12 mellom Mo i Rana og Nesna er ikke skiltet.

Foto: Privat

Andreas Pettersen var lørdag morgen på vei fra Mo i Rana til Sleneset over Bustneslia på fylkesvei 12 da det plutselig smalt høyt inne i bilen.

– Jeg bråbremset, og fikk stoppet bilen. Jeg skjønte med en gang at noe var skadet.

Han hadde kjørt ned i et hull i asfalten på toppen av Bustneslia, men var ikke helt forberedt på hvor omfattende skadene var.

– Både foran- og bakhjulet på høyre side så helt herpa ut. Da jeg undersøkte nærmere var felgene knust.

Hull i veien

Andreas Pettersen måtte ringe bilberger, som slepte bilen hans til Stokkvågen.

– Det var faktisk to slike hull i asfalten. Det er ganske utrolig at ikke hullene er skiltet for å advare bilistene. Jeg mener de snarest bør skilte for å hindre at det ikke skjer verre ting, sier Pettersen.

(artikkelen fortsetter under)

Felgene knust etter ublidt møte med hull i veien

Slik ser felgene ut etter møtet med hullet i veien over Bustneslia i Rana.

Foto: Privat

Lørdag satte han seg ned å skrev brev til Statens vegvesen – og ikke bare for å be om bedre skilting.

– Jeg krever erstatning for felgene, som til sammen koster 6000 kroner. I tillegg måtte jeg ut med 4000 kroner i veihjelp, sier Andreas Pettersen.

Vegvesenet: – Har ansvar

Kjell Skjerve

Distriktsveisjef Kjell Skjerve i Statens vegvesen.

Foto: Harald Krogtoft

Distriktsveisjef Kjell Skjerve i Statens vegvesen sier han selv kjørte over Bustneslia lørdag for en uker siden. Da var det ingen hull i veien.

– Men slike hull kan oppstå fort. Det er imidlertid viktig at den første bilisten som oppdager hullene varsler Veitrafikksentralen slik at de får varslet entreprenør, som skal sørge for skilting, sier Skjerve.

Han sier at Andreas Pettersen kan få utgiftene sine dekket dersom det viser seg at Vegvesenet har opptrådt uaktsomt. Det vil si at det er gitt beskjed, men at Vegvesenet har unnlatt å gjøre noe.

– Det Pettersen har opplevd er beklagelig, og vi vil undersøke saken. Men dersom det viser seg at hullet i veien har oppstått brått, er det bilisten gjennom sin bilforsikring som selv må ta regningen, sier Skjerve til NRK.no.