NRK Meny
Normal

– Helgeland, Saltfjellet og Salten får det verst i dag

I dag kommer nok et hissig lavtrykk inn over Nordland. – I dag er det Helgeland, Saltfjellet og Salten som får det verst, sier meteorologen.

Tre sykloner på vei

Lavtrykket passerer rett over Lofoten, sier statsmeteorolog Bente Marie Wahl.

– Lavtrykket som treffer Nordland torsdag, vil ha samme bane som lavtrykket onsdag. Fredag kommer det tredje lavtrykket – også dette i samme bane – og treffer Nordland. Det siste lavtrykket, som kommer lørdag treffer Sør-Norge, sier statsmeteorolog Bente Marie Wahl ved Meteorologisk institutt.

Utover dagen øker vinden på til liten storm.

– Lavtrykket passerer rett over Lofoten. Det gjør at den kraftigste vinden passerer sør for lavtrykket, altså Helgeland, Saltfjellet og Salten.

Her blir det vestlig liten storm med regn og sluddbyger. Lokalt store nedbørsmengder og tordenbyger.

Lenger nord i fylket i Lofoten, Ofoten og Vesterålen blir det frisk bris i skiftend retning. I Lofoten blir det sørvestlig, senere nordvestlig sterk kuling. Til kvelden minker vinden til liten kuling utsatte steder.

Trafikk-trøbbel

Lavtrykk i kø

Tre lavtrykk står utenfor Norskekysten.

Foto: Skjermdump

E6 er stengt to steder, kolonnekjøring og innstilte ferger på morgenkvisten. – Det er bare å stålsette seg. Det blir skikkelig ruskevær både torsdag og fredag, sier meteorologen.

E6 i Nordland er stengt ved Skjellesvika, like nord for Skarberget kai på grunn av fare for ras. Ny vurdering skjer klokken 11.00 fredag. Sambandet Bognes – Skarberget er følgelig innstilt. Omkjøring via Drag-Kjøpsvik

Kolonnekjøring på Saltfjellet og Bjørnfjell

Bilferja Petter Dass

På Fv 17 i Nordland er fergesambandet Levang-Nesna innstilt pga. uvær, melder Statens vegvesen.

Foto: Atle Markeng / NRK

E6 i Nordland er også stengt i ett felt ved Hansmyran, 3 kilometer nord for Majavatn, på grunn av bilberging, melder Statens vegvesen.

På E6 over Saltfjellet og på E10 over Bjørnfjell er det kolonnekjøring. Rv 77 Graddis er stengt på svensk side av grensen.

På Fv 17 i Nordland er fergesambandet Levang-Nesna innstilt pga. uvær, melder Statens vegvesen.