– Hele Værøy er preget av Haralds bortgang

Værøys mangeårige ordfører Harald Adolfsen er død, 62 år gammel.

Avtroppende ordfører Harald Adolfsen


Lille julaften døde Adolfsen hjemme på Værøy med sine nærmeste rundt seg, skriver Avisa Nordland. Tidligere i år fikk han påvist tykktarmskreft med spredning til leveren.

– Haralds bortgang har satt sitt preg på oss. Dette er ei annerledes jul for hele Værøy, sier nåværende ordfører Dagfinn Arntsen (KrF).

– En mann alle kunne snakke med

I oktober tok han over ordførerkjedet fra Adolfsen, som ga seg med politikken på grunn av sykdommen. Da hadde han vært ordfører i 12 år.

– Han har betydd utrolig mye for Værøy i de 12 årene han har vært ordfører. Han har vært en mann alle kunne snakke med, og vært en ambassadør for øysamfunnet. Reiser man rundt i Norge, vet mange hvem Harald er. Harald har bidratt til at mange har fått et godt og positivt inntrykk av øya vår, sier Arntsen.

Dagfinn Arntsen

Dagfinn Arntsen, ordfører Værøy,

Foto: Privat

Arntsen mener Adolfsen har bidratt til både befolkningsvekst, nærings- og samfunnsutvikling i sin ordførertid. Blant annet har det blitt bygd ny skole, kunstgressbane og forbedrede kommunikasjonsforhold.

Tok farvel med sang

Arntsen og Adolfsen var begge med i Værøy mannskor. Mannskoret var samlet bare timer før Adolfsen gikk bort lille julaften.

– Den nærmeste familien til Harald inviterte oss hjem til dem. Der sang vi en sang for Harald. Det var veldig gripende og sterkt for oss i koret. Jeg tror det var en god stund både for oss i koret, Harald og hans nærmeste familie. Det var en spesiell anlending å få synge en sang for han på det aller siste, sier Arntsen.

Harald Adolfsen bisettes fra Værøy kirke onsdag 30. desember.