NRK Meny
Normal

– Håper de ikke ødelegger for ny by-prosjektet

Ole Hjartøy innser at slaget er tapt i kampen om å få fortsette som ordfører i Bodø. Av over 20.000 stemmer var 13 stemmer avgjørende for at han ikke fikk fortsette.

Høyre-ordfører Ole Hjartøy følger med på valgresultatene

Ole Hjartøy innser at han er ferdig som ordfører i Bodø

Foto: Tom Melby

– Jeg legger ikke skjul på at jeg er skuffet. Men dette er politikkens vesen, og jeg har vært forberedt på det, sier Bodøs ordfører Ole Hjartøy.

Etter at Arbeiderpartiet, SV, Sp, Rødt og De Grønne langt på vei har blitt enige om en samarbeidsavtale, innser Høyre-ordføreren at han må gå av.

Marginene mot seg

Som Avisa Nordland tidligere har fortalt var det ekstremt små marginer som gjorde at Miljøpartiet havnet på vippen og til syvende og sist avgjorde valget i Bodø og sørget for at Ida Pinnerød fra Arbeiderpartiet ble ordfører.

Før MDG hadde gjort sitt valg var det dødt løp mellom blokkene med 19 mandater hver. Men hadde 13 SV-velgere stemt på et annet parti, ville SV mistet ett av sine to mandater og dermed gitt den borgerlige siden flertallet de hadde trengt.

Det er på nettstedet Poll of polls som har beregnet mandatmarginene.

– Det er naturligvis bittert at det er så få stemmer som avgjør, og jeg gjør meg refleksjoner over makten småpartiene får i en slik situasjon, sier en tydelig skuffet ordfører.

Håper de ikke ødelegger for ny by-prosjekt

Høyre gjorde et historisk godt valg i Bodø og ble størst med 33,9 prosent av stemmene, dessverre for posisjonen i Bodø, gjorde Frp et tilsvarende dårlig valg, og ble i praksis halvert.

– Jeg vil takke alle dem som stemte på oss. Mange har trodd på oss og det vi har jobbet fram. Jeg får inderlig håpe at de prosjektene vi har satt i gang ikke blir terminert, sier Hjartøy

– Er du bekymret for hva som vil skje med prosjektet «ny by- ny flyplass»?

– Jeg skal ikke uttale meg om det. Men vi har hatt de beste forbindelser til regjeringen. Så får vi håpe at de som tar over klarer det samme.

Etter hektiske dager både før og etter valget på mandag, drar Hjartøy i helga på hytta for å slappe av.

– Det positive er at jeg nå får muligheten til å se venner og familie som jeg i praksis ikke har fått sett de siste fire årene, sier Bodøs avtroppende ordfører