– Glimt må tenke annerledes

– Det holder ikke å skylde på dårlig underlag når vi ikke vinner borte, sier glimtspiller Christian Berg.

Christian Berg
Foto: Barbro Andersen / NRK

– Vi kan ikke bare skylde på dårlig underlag når vi ikke vinner bortekamper, det mener Bodø/Glimts Christian Berg. Andre pinsedag spiller Glimt borte mot Sogndal, og Berg tror det blir viktig for Bodølaget å tenke litt anderledes når de skal spille på bortebane.

– Vi må bare late som vi spiller hjemme når vi spiller bortekamper. Nå skal vi spille på gress igjen og det er annerledes enn her i Bodø. Men vi viste mot Fredrikstad at vi kan takle det. Vi må prøve å bygge videre på den kampen og satse på noe lignende, så tror jeg vi klarer å ta poeng, sier Christian Berg.

– Hvor ligger feilen da, i hodet eller underlaget?

– Jeg tror det er en kombinasjon, sier Berg.

Mentale sperrer

Og at det kan være en kombinasjon med litt mentale sperrer og litt dårlig underlag, bekrefter toppscorer for Bodø/Glimt, Thiago Martins.

- Forhåpenligvis kommer vi over det i neste kamp mot Sogndal. Jeg tror det handler både om den mentale innstillingen og underlaget vi spiller på. Vi kan ikke fortsette å komme med de samme unnskyldningene når vi ikke vinner. Vi må komme oss forbi disse problemene og på et eller annet vis finne en måte å spille slike kamper på, sier Martins.

Kåre Ingebrigtsen

– DET GÅR OVER: Det blir bedre å spille borte når banene blir bedre, sier Gilmtreneren.

Foto: Erichsen, Jarl Fr. / SCANPIX

Trener Kåre Ingebrigtsen er ikke like opptatt av mentale sperrer. Han mener at det er underlaget som har skapt problemer for klubben på bortebane.

– De ulike banene passer ikke til måten vår å spille fotball på. Det vil de gjøre etterhvert, når de blir bedre utover sesongen. Bodø/Glimt har jo alltid vært kjent for å være et spillende lag, og det kommer vi til å vise og kommer vi til å være. Jeg er ikke spesielt bekymret for borteformen, sier Kåre ingebrigtsen til NRK.no.