– Glimt blir bedre hvis Tromsø rykker ned

Bodø/Glimt har større sjanser for å overleve i eliteserien dersom Tromsø rykker ned, mener NRKs fotballekspert. Men han møter motstand i Glimt-leiren.

Karl-Petter Løken

Karl-Petter Løken håper ikke at Tromsø rykker ned, men mener det kan være en fordel for Bodø/Glimt.

Foto: Richardsen, Tor / SCANPIX

Mens Bodø/Glimt allerede er klare for Eliteserien, henger nedrykksspøkelse over rivalen lenger nord. I helga tapte de på nytt, og fire kamper før slutt ligger Tromsø utsatt til på kvalikplass i Eliteserien. Kun målforskjell skiller dem fra direkte nedrykk.

NRKs fotballekspert Karl Petter Løken, mener bodøværingene for egen del bør håpe at Tromsø rykker ned.

– Bodø/Glimt kan få en hjelp til å berge seg ved at Tromsø rykker ned. Hvis Tromsø rykker ned, så blir det ikke like stor rift om spillerne i den nordligste landsdelen. For Bodø/Glimt kan det ha noe å si for hvilke spillere de kan forsyne seg av, sier Løken.

Aasmund Bjørkan

Bodø/Glimts assistenttrener, Aasmund Bjørkan, håper Tromsø berger plassen.

Foto: Øystein Nygård / NRK

Men Aasmund Bjørkan, Bodø/Glimts assistenttrener, mener det å ønske et Tromsø-nedrykk blir å skyte seg selv i foten.

– For nordnorsk fotball er det beste at alle lagene spiller på et høyest mulig nivå. Spillerne utvikler seg etter hvilket nivå de spiller på. Spiller vi og TIL i Eliteserien, blir potten av gode spillere større. Jeg er opptatt av nordnorsk fotball og ønsker at både vi, Tromsø, Tromsdalen og Alta spiller på et høyest mulig nivå. Det vil være det beste for landsdelen, mener Bjørkan.

Få overganger mellom klubbene

Den siste spilleren Tromsø hentet fra Bodø/Glimt var Tom Høgli i 2007. Bjørkan mener det beviser hans poeng.

– Hvor mange spillere har TIL hentet fra oss mens vi har spilt i 1. divisjon? Utvekslingen av spillere var større da begge lagene spilte i Eliteserien, så her mener jeg Løken tar feil, sier den tidligere Glimt-vingen.

Faktisk har Bodø/Glimt hentet flere tidligere TIL-spillere. Men det i dagens TIL-stall er det ikke en eneste tidligere Glimt-spiller, har Bodø/Glimt fire spillere som har vært i Tromsø.

Gleder seg til kampen om Nord-Norge

Bodø/Glimt ble for ei uke siden klar for Eliteserien neste år, og Bjørkan og hovedtrener Jan Halvor Halvorsen har begynt planleggingen av neste sesong.

– Selv om jeg ønsker Tromsø alt godt, er ikke dørene er ikke stengt for spillere derifra. Men jeg håper TIL berger plassen, slik at vi kan få to durabelige eliteserieoppgjør neste sesong.

Løken understreker at han ikke har noe ønske om at Tromsø rykker ned.

– Vi får håpe at Tromsø berger plassen. Slik at mest mulig av landet blir representert. Det blir litt trist hvis Eliteserien blir klippet av i Bodø.

Steinar Nilsen tar umiddelbare grep og legger om til to spisser i europaliga-kampen mot Sheriff i morgen.
TILs nye hovedtrener håper med det å få fart på fjorårets toppscorer i eliteserien - Zdenek Ondrasek.