NRK Meny
Normal

– Folk har både giftet og skilt seg til musikken min

– Å være med i slik kåring føles både rart og surrealistisk, sier Terje Nilsen, som er nominert til Årets Nordlending.

Musiker Terje Nilsen utenfor frisør i Bodø

For mange er derfor Nilsen en skjult perle. I Bodø er han imidlertid en superstjerne. Da han gjorde comeback i år gikk det helt over styr da billettene til to konserter i Stormen ble lagt ut.

Foto: Tom Melby

Terje Nilsen er så definitivt en av de mest folkekjære artistene vi har. Gjennom en mannsalder har han gledet sine trofaste fans med sine nydelige viser.

– Jeg er blitt en del av soundtracket til mange. Folk har både giftet og skilt seg til musikken min, jeg er nesten som et familiemedlem for mange, sier Nilsen.

Lokal helt

Nilsen har aldri lagt ned mye energi i å gjøre nasjonal karriere. Han har stort sett holdt seg i Bodø og Nordland, rett og slett fordi han ikke liker å reise, i hvert fall ikke med fly. Derfor har både NRK på Marienlyst og TV 2 fått nei nesten hver gang de har spurt om artisten ville stille opp.

For mange er derfor Nilsen en skjult perle. I Bodø er han imidlertid en superstjerne. Da han gjorde comeback i år gikk det helt over styr da billettene til to konserter i Stormen ble lagt ut.

– Ja, datasystemet gikk helt i lås. Pågangen var enorm. To smekkfulle hus og ønsker om flere konserter. Det siste året har nesten vært som et Disney-eventyr.

Slik har ikke livet hans alltid vært. Et langt liv med i overkant mye alkohol satte sine spor.

– Jeg gikk til slutt på en smell. Jeg ble bare sittende inne og drikke. Kroppen sovnet hen. Jeg ble innlagt på sykehus et par uker og deretter var det rehabilitering på Stadiontunet. Der kviknet jeg til live igjen. Etter et år hjemme, uten alkohol, kom både skrivelysten og andre lyster tilbake igjen. Nye låter ble skrevet.

Begeistring

– Så tok jeg kontakt med produsent og trommeslager Steinar Krogstad, et band ble satt sammen og vi begynte å spille inn sangene.

Plata kom i mai i år. Både publikum og anmeldere har vært over seg av begeistring.

Terje Nilsen har tidligere fått Alf Prøysens ærespris for sin diktning og musikk.

Trykk her for å stemme. Du kan også stemme via SMS. Send tekstmelding med kodeord ANnordlending og kandidatnummer til 2005. Stemmer du ved bruk av SMS koster det kr 3,- per stemme.

Nominerte til Årets Nordlending 2016

Her er alle kandidatene. Hvem er din favoritt?