NRK Meny
Normal

– Et angrep i verdensklasse

Etter 43 minutter på Aspmyra viste Bodø/Glimt frem angrepsspill som blir hyllet av NRKs ekspert: – Dette var et angrep i verdensklasse, sa Arne Erlandsen.

Video Bodø Scoringer 1. omg

Se Bodø/Glimts to første scoringer her!

Bodø/Glimt hadde regelrett flaks da de gikk opp i 1-0. Men da gultrøyene doblet ledelsen rett før pause var ingenting overlatt til tilfeldighetene.

Jim Johansen førte ballen opp på venstresiden. Han tittet opp og slo en vakker pasning rett på foten til Aram Khalili. Han banket til på direkten og Lars Cramer i Askers mål var fullstendig sjanseløs - ikke en gang Barcelona kunne gjort det bedre.

Arne Erlandsen

Arne Erlandsen sparte ikke på superlativene etter Glimts 2-0-scoring.

Foto: Simen Berge Størkersen / NRK

– Et fantastisk innlegg, og en nesten enda mer fantastisk scoring. Det der var et angrep i verdensklasse, sa en begeistret NRK-kommentator, Arne Erlandsen.

  • Se målet øverst i artikkelen!

– Jeg fikk et godt treff

Målscorer Aram Khalili var begeistret han også.

– Jim skal ha kreditt for en utrolig bra pasning. Det var nesten bare å sette den i mål, men jeg fikk jo et godt treff også, sier han.

Angrepet var visstnok innøvd.

– Det er deilig å se at ting vi øver på under trening fungerer i kamp, sier Glimt-trener Cato Hansen.

Med 2-0 rett før pause var kampen i realiteten avgjort. Da Martin Bjørnbakk økte til 3-0 etter pause var Asker slått ut og nede for telling for godt.

Video Bodø 3. scoring

Se Martin Bjørnbakks 3-0-scoring her!

– Dette var underholdende

Med 3-0-seieren over Asker vant Glimt sin femte hjemmekamp på rad. Samtidig klatret de enda nærmere topplagene.

– Dette var underholdende for publikum, og det er jo det vi ønsker. Det var kjekt å se på fra sidelinjen, fine mål og masse målsjanser, sier Cato Hansen.

Glimt-treneren har foreløpig lite fokus på et eventuelt opprykk.

– Vi spiller med et veldig ungt lag, så det er klart dette kommer til å svinge. Hva som skjer utover høsten får bli en eventuell bonus, men det er klart det ser spennende ut for oss fremover, sier han.

Målscorer Khalili derimot, vil gjerne snakke om opprykk.

– Vi må være optimister og satse på opprykk. Det er ingen fotballspillere som ikke vil det. Men da må vi begynne å vinne på bortebane også, sier han.

Tung Asker-periode

Nyopprykkede Asker fikk en knallstart på sesongen og tapte ikke før det var spilt elleve kamper. Den siste tiden har det imidlertid raknet fullstendig.

På sine fire siste bortekamper har Asker tapt til sammen 14-1. Det betyr at Akershus-klubben må begynne å se seg bakover på tabellen.

– Vi er inne i en tung periode og slipper inn for mye mål. Men sånn er det i fotball, sier Asker-trener Gaute Larsen.

– Det sitter jo mellom ørene når man taper over tid. Men vi kan ikke legge oss ned for å dø.