NRK Meny
Normal

– Den styggeste saken jeg har vært borti

Bistandsadvokaten til den voldtatte 10-åringen sier familien er dypt preget etter overgrepet. – En utrolig stygg sak, sier Siv- Kristin Hansen.

Bistandsadvokat Siv-Kristin Hansen

TUNG SAK: 10-åringen som ble voldtatt og familien hennes er preget av det som har skjedd, sier jentas bistandsadvokat, Siv-Kristin Hansen.

Foto: Frank Nygård

– Dette er en svært tragisk hendelse for den involverte familien. De er sterkt preget etter overgrepet, sier bistandsadvokaten til NRK.no.

Særlig det at den antatte overgriperen ikke er pågrepet i saken er en belastning for familien.

Håper på rask oppklaring

– Familien håper at politiet pågriper gjerningsmannen raskt slik at saken kan bli oppklart. De er i trygg forvissing om at politiet gjør det de kan, sier Hansen videre.

Politiet holder kortene tett til brystet i etterforskningen, men leter nå etter en ung gutt som er antatt gjerningsmann.

I går ble det kjent at ei 10-årig jente i Mosjøen skal ha blitt voldtatt i tilknytning til skoletida av en tenåring mens to andre ungdommer sto og så på.

Video VOLDTEKT-090910-NO-190029-SI_NO.mp4

INGEN OPPKLARING: Politiet leter en ung gutt som er en antatt gjerningsmann etter at ei 10 år gammel jente ble voldtatt i et skogholt i Mosjøen.

Får bistand fra kriseteam

Anmeldelsen ble levert fredag kveld, og politiet på Helgeland har satt inn store ressurser i eterforskninga.

Den 10-årige jenta satt tirsdag i dommeravhør etter å ha vært til legeundersøkelse.

Familien har fått bistand fra kriseteamet i Vefsn kommune.

Det er ikke bare familien som er preget, men også skolen hvor jenta er elev og Mosjøen.

Kommunens kriseteam i beredskap

Vefsn-ordfører Jann Arne Løvdahl (Ap) forstår at folk er redde, og ber foreldre om å sørge for at ungene ikke går alene til skolen.

– Følg barnet ditt, eller se til at flere unger går sammen. Og gå utenom skogen istedenfor gjennom skogen, sier ordføreren til NRK.no.

Kommunens kriseteam er i sving og jobber med å gi hjelp, støtte og ikke minst informasjon.

– Det blir alltid redsel og usikkerhet når mulige gjerningsmenn ikke er pågrepet. Derfor blir foredre og andre utrygg for at det kan skje igjen, sier han.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.