NRK Meny
Normal

– En fisker observerte båten, og i neste øyeblikk var den borte

Det ble i formiddag satt i gang søk etter en båt som ble observert gående ut fra Fiskebøl i Hadsel. Kystvakten, Kystverket og helikopter har deltatt i leteaksjonen, som nå er avsluttet.

Lette etter båt i Hadselfjorden

Ressurser fra Kystvakten, Kystverket og helikopter fra Evenes lette i formiddag etter en mulig savnet båt.

Foto: Rayner Skare Lind

Søket har pågått i over seks timer, og da det fortsatt ikke er funnet spor etter en havarist i Hadselfjorden, opplyser Hovedredningssentralen Nord-Norge (HRS) fredag ettermiddag at søket er avsluttet.

– Søket er resultatløst. Området er godt gjennomsøkt, og det er ikke gjort funn av hverken vrakrester, bensin eller lignende. Vi avslutter derfor søket, sier redningsleder Thor-Eirik Torkildsen ved HRS til NRK.

Det er heller ikke meldt om noen savnede personer eller båter i området. Ressurser fra både Kystvakten, Kystverket og helikopter fra Evenes har deltatt i søket, forteller Torkildsen.

– Det har for blitt gjort søk i havna for å se etter båter med varm motor som kan ha blitt brukt, men det har ikke ført fram. Vi har ingen indikasjoner på at noe har skjedd.

Observerte båt som forsvant

– En fisker observerte en hurtiggående båt, og i neste øyeblikk var den borte, sa operasjonsoffiser ved kystvaktbasen på Sortland, Rune Svartsund til NRK tidligere i dag.

Båten la ut fra Fiskebøl på Austvågøya i Hadsel kommune. Det skal ha dreid seg om en 20 fots aluminiumsbåt av typen Buster, ifølge Bladet Vesterålen.

Torkildsen forteller at kystvaktskipet KV Heimdal og kystverkets skip NSO Crusader blir i området noen timer til for å observere.

– Men med mindre vi får nye opplysninger, vil nok ikke søket bli gjenopptatt, avslutter han.

Kystverket leter etter savnet båt i Fiskebøl

Det ble søkt etter en 20 fots aluminiumsbåt av typen Buster.

Foto: MF Tysjord
Laster kart, vennligst vent...